CURSA DE LA MERCÈ
Esports 17/09/2011

Rècord de 14.000 participants per a la carrera de les festes de Barcelona

La 33a edició de la 'Cursa de la Mercè', de marcat caràcter solidari, es posa en marxa amb un nou rècord de participants

Efe
2 min

BarcelonaLa 33a edició de la Cursa de la Mercè s'ha posat en marxa aquest diumenge amb un nou rècord de participants, després d'haver-se arribat als 14.000 inscrits, en la prova esportiva més destacable de la Festa Major de Barcelona, que un any més estarà marcada pel seu caràcter solidari.

La carrera ha arrencat a l'avinguda Rius i Taulet a partir de les 9:30 hores. El recorregut de 10 quilòmetres passa per monuments històrics de la ciutat com La Font Màgica de Montjuïc o les Quatre Columnes que commemoren la "senyera".

La solidaritat és un dels punts forts de la prova, ja que el preu d'inscripció de 5 euros anirà destinat íntegrament a UNICEF i al seu programa "Escoles per a Àfrica".

La recaptació es dirigirà a un projecte de desenvolupament de l'esport a Moçambic, on UNICEF s'ha marcat l'objectiu que 300.000 nens i nenes del país vagin a l'escola i que el 80% d'ells realitzin el cicle formatiu complet.

També la Cursa de la Mercè compta amb una prova adaptada de 2 quilòmetres de distància per als participants amb discapacitat o amb mobilitat reduïda.

La carrera popular ha aconseguit en aquesta edició un nou rècord de participació, amb 14.000 esportistes, una xifra que demostra el gran creixement que ha experimentat la Mercè els últims anys.

El 2006 la carrera va tenir 6.000 participants, i aquesta xifra ha anat incrementant-se any a any fins a arribar als 14.000 d'aquest 2011. A més, també és destacable l'augment de la participació femenina, que ja arriba al 25% dels inscrits, amb 1.000 dones més que el 2010.

En l'aspecte esportiu, atletes com Carlos Castillejo, Driss Lakhouaja en l'apartat masculí, i les corredores Meritxell Calduch, Mari Carmen Auñón i la marroquina Hasna Bahon tindran el cartell de favorit per adjudicar-se la prova.

Amb l'avinguda Rius i Taulet com a punt de partida, la meta esta ubicada a l'avinguda Maria Cristina, amb un recorregut que passa per la Gran Via, la plaça Universitat, la plaça Catalunya, l'avinguda Paral·lel i la plaça Espanya, entre d'altres punts de la ciutat.

stats