CONTRAST A LA SALA DE PREMSA
Esports 10/09/2011

El retorn a la normalitat de dos simples entrenadors de futbol

Després de rebre la Medalla d'Honor del Parlament, el tècnic del Barça i la seva família intenten seguir amb la vida de sempre amb un discurs prudent i humil que contrasta amb el to sarcàstic que s'usa a Madrid.

Natalia Arroyo
2 min
Pep Guardiola somriu durant la roda de premsa d'ahir, la primera després de rebre la Medalla d'Honor del Parlament.

Barcelona."La informació va massa ràpid actualment, i ens fa perdre la perspectiva de les coses. Potser ens hem tornat tots una mica bojos. Jo només sóc un entrenador de futbol", deia Pep Guardiola ahir en roda de premsa per esquivar totes les insinuacions sobre un hipotètic futur com a polític quan acabi la seva carrera d'entrenador al Barça.

El tècnic, com també la seva família, es fonien encara ahir entre els elogis dels mitjans de comunicació i els milers de catalans que no poden deixar d'escoltar el discurs del de Santpedor ahir al Parlament de Catalunya, i que han revolucionat les xarxes socials. "En Pep toca de peus a terra i sé que no li entraran pardalets al cap", deia en to tranquil i orgullós el seu pare, Valentí Guardiola, que recordava que el seu fill "només vol seguir fent la feina bé, que és entrenar". Amb entusiasme, amb esforç. Ni més ni menys.

A Madrid fan broma

L'ombra de Guardiola fins i tot es va fer visible en la roda de premsa de José Mourinho, que va optar per un to mig de broma, mig seriós, per digerir el nou èxit de l'entrenador blaugrana. "Hi ha un grup d'entrenadors que treballa en la foscor", va dir enigmàtic el portuguès referint-se, sense dir-ho, a l'anècdota que va explicar Guardiola de baixar al soterrani per veure DVDs del rival. "Però jo no en formo part", va rematar. El tècnic blanc, a més, va riure quan se li va preguntar si voldria rebre la mateixa condecoració de part de la Comunitat de Madrid.

Sintètic, contundent i desafiant, l'entrenador del Reial Madrid va oferir una conferència de premsa que va durar només tretze minuts i que va servir, una vegada més, per insinuar que contra el Barça no tots els rivals "planten cara" com contra el Madrid. Al matí, Pep Guardiola va dedicar més de tres quarts d'hora a respondre totes les preguntes dels periodistes i no hi va haver cap referència a l'etern rival.

stats