Esports 02/09/2012

Un rival perfecte per mantenir l'autoestima

Martí Molina
3 min
ELS GOLS DE LEO MESSI  Els jugadors del Barça celebren el gol de Leo Messi al Santiago Bernabeú. El davanter argentí ja en du sis aquesta temporada.

Tito Vilanova es marca com a objectiu "intentar arribar a l'aturada de seleccions amb nou punts" a la Lliga. Segurament, la millor medecina per girar full després de perdre la Supercopa d'Espanya contra el Reial Madrid. El Barça té aquest vespre (21.30 h, Canal+ 1) una ocasió d'or per mantenir l'autoestima i la confiança després d'ensopegar contra el màxim rival. El conjunt blaugrana és líder amb dues victòries en les dues primeres jornades i rep un València que, en el primer partit de Lliga, va ser capaç de sumar un punt al Santiago Bernabéu.

De fet, els blaugranes van pair relativament bé la desfeta de dimecres, segurament perquè, després d'una primera part per oblidar -amb molts errors individuals i col·lectius, tant en defensa com a la zona de construcció-, l'equip es va sobreposar a la represa i malgrat jugar amb un home menys va aconseguir posar l'ai al cor a Chamartín, on els blancs van acabar demanant l'hora en veure que el Barça havia tingut ocasions clares per endur-se el títol.

"Estem a l'inici de la temporada i s'han de reforçar alguns conceptes", comentava ahir Tito Vilanova a la conferència de premsa prèvia a l'enfrontament. L'entrenador de Bellcaire d'Empordà no es podrà asseure a la banqueta per culpa de la sanció de dos partits, però ha treballat amb els seus jugadors per minimitzar els desajustos defensius i reforçar l'atac culer. "Intentarem millorar, però això també vol dir fer més gols, no només millorar defensivament", afegia.

El partit d'aquest vespre és una ocasió ideal per comprovar que els primers 45 minuts al Bernabéu van ser un fet aïllat. Sobretot perquè el València -com el Madrid- també se sent còmode sortint amb rapidesa al contraatac. L'arribada de Mauricio Pellegrino a la banqueta, en substitució d'Unai Emery, no ha variat gaire aquest esquema de joc. El conjunt xe va prendre bona nota del que va passar al Bernabéu i, amb Soldado com a referència en atac, i Feghouli i Guardado als extrems, intentarà fer mal amb pilotes llargues i atacs verticals i ràpids.

"El València és un equip molt important i cal recordar que va empatar al Bernabéu. Va molt bé a l'espai i a pilota aturada et crea moltes ocasions", comentava ahir Tito Vilanova.

D'altra banda, Jérémy Mathieu, el lateral francès del València que s'ha especialitzat a fer la punyeta el Barça amb les seves incorporacions a l'atac -fent parella amb Jordi Alba, actualment a les files de Tito Vilanova- és dubte per problemes musculars. Mathieu ha viatjat amb l'equip -igual que Gago, que també té molèsties-, però si no juga el seu lloc a la banda esquerra de la defensa l'ocuparà Aly Cissokho, l'últim fitxatge del València. En canvi, qui va caure de la convocatòria va ser Ricardo Costa, sancionat.

Pendents d'Alves i Puyol

Pel que fa a la convocatòria blaugrana, Dani Alves i Carles Puyol són els únics dubtes de l'equip. El lateral brasiler no va jugar la tornada de la Supercopa per precaució -es va retirar a l'escalfament per molèsties al bíceps femoral de la cama dreta-, però ahir es va entrenar amb normalitat amb la resta de companys, mentre que Puyol -amb una fractura al pòmul- tan sols va fer part de la sessió amb el grup. Una sessió en què Tello va ser l'únic futbolista del B.

"[Alves] s'ha entrenat amb normalitat i s'ha trobat bé. Cal parlar amb els metges i amb els fisioterapeutes i saber com s'ha trobat ell mateix" durant l'entrenament, explicava Vilanova. Si supera aquest escull físic, el lateral dret té força opcions de ser a l'onze titular.

En canvi, Carles Puyol no en té tantes. "Ha fet una part de l'entrenament amb el grup i aquest diumenge al matí, a l'última sessió, mirarem si està en condicions de jugar", comentava l'entrenador.

En qualsevol cas, és força probable que Puyol -si pot entrar a la convocatòria- s'assegui a la banqueta d'entrada. Igual que Thiago, que dijous va rebre l'alta mèdica tres mesos després que els metges li diagnostiquessin un edema a la tíbia dreta, que el va obligar a perdre's, entre d'altres competicions, els Jocs Olímpics de Londres.

L'altre nom propi de l'entrenament d'ahir va ser Andrés Iniesta, que va ser ovacionat pels seus companys després de guanyar el guardó de millor futbolista de la temporada en competicions UEFA. "És merescut", va sentenciar Vilanova a la sala de premsa.

Tito accepta la sanció

L'entrenador del Barça en el partit d'aquest vespre serà Jordi Roura, ja que Tito Vilanova està sancionat per l'expulsió en el partit contra l'Osasuna, en què va protestar "de manera irada a l'àrbitre", segons va recollir l'asturià Muñiz Fernández a l'acta arbitral.

"Això és un avís per a tots els jugadors i entrenadors -comentava Vilanova-. M'agradaria que els àrbitres mantinguessin tan alt el llistó i que si li dius a l'assistent que és falta, siguin dos partits. Jo accepto la sanció, però m'agradaria que fossin capaços, i tinguessin personalitat, de mantenir el nivell, és a dir, que si un altre entrenador fa el mateix el sancionin igual".

stats