CRISI A LES SECCIONS DEL BARÇA
Esports 07/06/2011

Les seccions esperen una resposta de Rosell

Els representants de les seccions amateurs van demanar dijous una reunió amb el president per debatre les decisions de la junta que afecten el seu futur, però encara no han rebut resposta.

Toni Padilla
3 min
UNA CITA DISSABTE L'equip de beisbol juga dissabte un partit clau per guanyar La Lliga. La resta de seccions aprofitaran el matx per  donar-li suport.

Barcelona.Vint-i-dos nens d'entre cinc i onze anys van entrenar ahir com sempre a beisbol, malgrat que la secció del Barça està destinada a desaparèixer. Fa una setmana, la junta directiva de Sandro Rosell va fer públic que aquesta secció desapareix i que la resta de seccions no professionals no podran competir a escala estatal. Una setmana més tard, aq uestes seccions s'han organitzat.

Les xarxes socials van ser el primer punt de trobada dels més de 1.200 atletes i entrenadors afectats. I després ja es van crear comissions de treball amb representants de les seccions afectades. Ferran Guillén, de la secció més afectada, el beisbol, admet que en saber la notícia es va quedar "col·lapsat". Però la solidaritat entre els membres de les seccions els ha "emocionat". Perquè tots treballen plegats, tot i que els únics que estan obligats a desaparèixer són els del beisbol.

"Aquest any l'equip està a punt de guanyar la seva primera Lliga des dels anys 50. Anem líders i tenim més de 120 jugadors en les diferents categories", comenta el delegat, Josep Juaneda. "Els jugadors, a més, ens han dit que ara més que mai volen guanyar la Lliga", afegeix Juaneda, que recorda els vuitanta anys d'història del beisbol blaugrana.

Tots els equips del beisbol que han jugat aquest últim cap de setmana, cinc, van guanyar els seus partits. L'absolut, però, no juga fins aquest proper dissabte, quan rep el Vigo en un partit clau per guanyar la Lliga. Les seccions amateurs han aprofitat aquest partit per organitzar un acte de suport, i hi ha prevista la presència de jugadors de les altres seccions afectades: atletisme, hoquei sobre gel, hoquei sobre herba, patinatge artístic, rugbi, voleibol i bàsquet en cadira de rodes.

La trucada de Gaby Cairo

Les vuit seccions no professionals van reaccionar de pressa. "Deu minuts abans de la roda de premsa en què van fer públic que la secció de beisbol desapareixia ens va trucar Gaby Cairo -responsable de les seccions no professionals- per comunicar-nos-ho", comenta Ferran Guillén. "Els temps no hi juga a favor. La Lliga ja ha acabat i si ens fan baixar dues categories, alguns jugadors ja pregunten a altres clubs per fitxar, ja que no els podem garantir on jugarem", afegeix Rafael Mesa, de la secció de rugbi, una de les més afectades per la pèrdua de categories. "L'ascens guanyat al camp ara no serveix. Si no podem jugar més enllà de la Divisió Catalana perdrem nens i jugadors", afegeix Andreu Llabina, de l'hoquei sobre herba.

Els membres de les seccions es van reunir ahir i segueixen esperant una resposta de la directiva, a la qual van demanar una reunió amb el president dijous. De moment, no han rebut resposta, però dins de la directiva s'han produït converses, ja que hi ha debat intern sobre com s'han fet les coses. La major part de seccions van saber la notícia que els retallaven el pressupost i els obligaven a baixar diverses categories pels mitjans de comunicació. I alguns directius aposten pel diàleg, conscients de l'errada. En total, les seccions amateurs costen uns dos milions d'euros a l'any, un 0,46% del pressupost.

Si la directiva no obre una via de diàleg, les seccions seguiran lluitant. Ahir ja van fer públic un manifest i no es descarta una trobada abans del primer partit de la final de bàsquet entre el Regal Barça i el BBB Bilbao per protestar per aquesta situació.

A més, els tres candidats a la presidència del club derrotats per Rosell ara fa un any -Jaume Ferrer, Marc Ingla i Agustí Benedito- els van donar ahir suport amb una carta en què recorden a Rosell que va prometre potenciar les seccions, tal com deia al seu programa electoral. "Nosaltres escoltem i volem parlar. Si cal estalviar, es pot fer. Nosaltres ja busquem patrocinadors, podem fer sacrificis. Però ha estat molt sobtat", afegeix Andreu Llabina, que veu com l'ascens de l'equip d'hoquei sobre herba a la Divisió d'Honor pot quedar en no res.

El president, de moment, calla. Però les seccions confien que avui s'obri una via de diàleg i no perden la fe. "El pitjor és que cal il·lusionar-se, però costa. Els que ja fa 14 o 15 anys que ho donem tot pels colors del Barça sense facilitats ja sabem que això és cíclic. Amb Núñez ja va passar. De tant en tant ens volen deixar fora, i al final estàs molt cansat", recorda Rafael Mesa, que insisteix en el valor de la feina feta. "Ara mateix som el millor equip de rugbi de Barcelona". Altres seccions també han fet la feina: el voleibol, per exemple, va ser semifinalista de Lliga, i el beisbol segurament serà campió.

"Som conscients que som un esport menut, però tenim més de vuitanta anys de vida, més de cent jugadors i ajudem a integrar immigrants apassionats pel beisbol a Catalunya", sentencia Juneda sobre la seva secció, a la qual se li acaba el temps, precisament ara que pot ser campiona. El debat dins de la junta, però, és la gran esperança dels representants de vuit seccions que reivindiquen el valor de defensar el club sense cobrar.

stats