Esports 13/05/2011

El següent repte: igualar les quatre Lligues de Cruyff

La motivació dels jugadors del Barça per guanyar la tercera Lliga s'ha multiplicat per les provocacions i denúncies de Madrid. La motivació per a l'any que ve és empatar amb el Dream Team.

A.s.
1 min

Barcelona.Els psicòlegs esportius sempre diuen que els esportistes que guanyen habitualment necessiten anar renovant la seva motivació per seguir guanyant, i el Barça n'ha trobat una de molt potent aquesta temporada. Les insinuacions, mentides i denúncies per falta de fair play que han arribat des de Madrid, i del Reial Madrid, contra els jugadors blaugranes han alimentat les ganes de guanyar que j a tenen per si mateixos.

El Barça de Rijkaard, Ronaldinho i Deco va perdre la motivació per guanyar després de dues Lligues i una Champions. El Barça de Guardiola tenia aquesta temporada davant seu el repte de superar aquesta barrera mental després d'haver aconseguit el mateix que el seu predecessor, i ho ha aconseguit amb escreix gràcies a l'impuls del Madrid, encara que l'objectiu dels dards blancs era tot el contrari, volien afeblir i descentrar el grup. Les declaracions de la majoria de jugadors del Barça quan anaven sortint del vestidor del camp del Llevant evidenciaven aquestes ganes de guanyar per poder demostrar que, malgrat tot, han sigut campions un altre cop.

I per evitar el tetracampionat blaugrana el curs que ve, segur que el Madrid carregarà amb més munició encara, però els jugadors del Barça ja tenen davant un altre repte que els suposarà un al·licient prou llaminer sense provocacions externes: igualar les quatre Lligues consecutives del Dream Team de Johan Cruyff. Guardiola ha dit aquesta setmana que aquell equip, del qual formava part com a jugador, és incomparable perquè ells van ser els primers a aconseguir aquesta fita, i això ja els fa únics. En aquest sentit, Andoni Zubizarreta també evitava dimecres les comparacions: "Deixem-ho per segles, el Dream Team del segle XX i aquest equip del XXI".

stats