CATALUNYA-HONDURES
Esports 21/12/2010

Una bona selecció escapçada per la tossuderia d'alguns clubs

Johan Cruyff va donar ahir una llista de 21 futbolistes per al partit de la selecció catalana del 28 de desembre. Cinc equips han prohibit als seus jugadors jugar aquest partit, encara que alguns desitgen venir.

Albert Solé
2 min
El seleccionador Johan Cruyff ha fet una convocatòria competitiva. Verdú és un dels periquitos de la llista. Puyol tampoc es perdrà el partit amb Hondures.

BarcelonaEl partit de cada Nadal de la selecció catalana ja té convocatòria. Aquest any no només la Premier League ha sigut un impediment per fer la millor selecció possible, sinó que hi ha cinc clubs que no han permès als seus jugadors ser convocats: el Getafe (Codina i Víctor Sánchez), el Sevilla (Navarro), el València (Jordi Alba i Bruno Saltor), el Vila-real (Capdevila i Joan Oriol) i l'Olympiakos (Moisés Hurtado). Consultats per aquest diari, el Vila-real diu que la raó és que ells tornen a entrenar just el dia 28 i no era possible, i el València s'excusa amb les possibles lesions en un partit així. La primera excusa es pot entendre, la segona és més precària, ja que l'any passat Bruno ja estava al València i va venir a jugar sense problemes. "Ens han dit que és un tema esportiu, no crec que sigui per un tema polític, i si ha sigut per això és un problema seu", deia ahir sobre el tema el president de la Federació Catalana de Futbol, Jordi Casals. Tot i això, hi ha jugadors d'aquests equips que volen venir, perquè sempre ho han fet i mai els havien dit res, i volen acabar convencent els seus entrenadors.

Malgrat aquest condicionant i les baixes per molèsties físiques d'Oleguer (Ajax), Lopo (Deportivo) i Gabri (Umm Salal), la convocatòria es pot considerar competitiva. El Barça i l'Espanyol aporten el gruix de l'equip amb set jugadors cadascun, entre els quals hi ha homes consolidats com Verdú, Puyol o David García, amb les noves generacions que agafaran el seu relleu a la selecció en breu com Fontàs, Víctor Ruiz, Bartra o Álvaro Vázquez. A més, no fallen jugadors com Sergio González, el capità, que jugarà el seu 14è partit amb la selecció, el rècord.

Xavi, sorpresa d'última hora?

L'única baixa destacada en la llista és la de Xavi Hernández. Guardiola ha demanat a Cruyff que no el convoqui per donar-li descans, i ahir no era a la llista. Fonts de la FCF expliquen, però, que si el jugador el dia 28 es veu amb cor de jugar si el tendó d'Aquil·les l'hi permet, demanarà permís a Guardiola, que no s'hi oposarà.

stats