HOQUEI HERBA MASCULÍ
Esports 06/12/2011

La selecció espanyola és a un pas de les medalles al Champions Trophy

El combinat, amb important presència de catalans, ha conclòs la primera fase amb golejada sobre la Gran Bretanya (8-1), i buscarà contra els Països Baixos i Nova Zelanda el passi a la final

Albert Prieto

TerrassaLa selecció espanyola masculina d'hoquei herba, formada en bona mesura per jugadors catalans, lluitarà per les medalles al Champions Trophy que s'està disputant a Auckland (Nova Zelanda). Les victòries contra Pakistan (4-2) i Gran Bretanya (8-1) permeten al combinat dirigit per Dani Martín passar a la segona fase per lluitar per la final i les medalles juntament amb Austràlia, Països Baixos i Nova Zelanda.

En el darrer partit de la primera fase, disputat aquest dimarts, Espanya ha golejat Gran Bretanya per 8 a 1. Malgrat que els britànics sorprenien en avançar-se en el minut 23 amb un gol de Barry Middleton de penal córner, la reacció ha estat immediata. En tres minuts els terrassencs Edi Tubau i Pau Quemada han capgirat el marcador, i abans d'arribar al descans, Santi Freixa i Gabriel Dabanch han ampliat la diferència fins al 4 a 1.

En la segona meitat ha continuat el festival del combinat estatal. El jugador del Club de Campo Juan Fernández ha anotat el cinquè gol en el minut 44. En els quatre últims minuts de partit, Santi Freixa, Edi Tubau i Roc Oliva, de penal córner, han completat el 8 a 1.

Ahir dilluns, la selecció espanyola va derrotar Pakistan per 4 a 2. Al contrari que contra Gran Bretanya, en què només un dels vuit gols va ser de penal córner, contra Pakistan aquests llançaments van ser la clau de l'èxit. Només començar, Santi Freixa transformava el primer penal. A deu minuts del final, Dabanch, de jugada, contrarestava el gol que en el minut 9 havia anotat Rasool. En la segona part Abbas va empatar pels pakistanesos (41'), però l'efectivitat del català Pau Quemada (57' i 65') va resoldre el matx.

Espanya arriba amb Austràlia a la segona fase, una lligueta en què es trobarà els dos primers classificats de l'altre grup, els Països Baixos i Nova Zelanda. Contra els aussies no s'hi enfrontaran novament, sinó que s'arrossega la victòria dels australians en la primera fase (3-2). Així doncs, Austràlia parteix amb tres punts, Països Baixos i Nova Zelanda amb un, i Espanya amb cap. La selecció de Dani Martín encararà dos partits amb l'objectiu de guanyar-los per ser entre les dues primeres posicions, que donen accés a la gran final de diumenge.