BARÇA
Esports 12/06/2012

La setmana de Tito Vilanova

Divendres passat les negociacions entre el Barça i Tito Vilanova van avançar força. Una setmana més tard es podria produir la roda de premsa de presentació oficial del tècnic català.

Toni Padilla
2 min
Tito Vilanova aprofita els últims dies de vacances a l'Escala a l'espera que es tanqui el seu nou contracte.

BARCELONA.El Barça espera una setmana moguda. La principal novetat podria ser la roda de premsa de presentació oficial de Tito Vilanova, que podria ser aquest divendres, ja que les negociacions sobre el seu contracte van fer un gran pas endavant divendres. El representant del tècnic, Josep Maria Orobitg, ja ha arribat a un principi d'acord amb el club per firmar un contracte que lligarà Vilanova dos anys amb el Barça. Una idea, la del contracte de dos anys, que la directiva defensava, ja que serveix per demostrar la confiança en el nou tècnic i donarà un estiu de calma, el del 2013, en què per primer cop en cinc anys el tècnic tindrà contracte vigent i no haurà de negociar.

Thiago Silva, al PSG

La secretaria tècnica blaugrana, però, no descansa. Un dels objectius, el central del Milan Thiago Silva, s'allunya del tot, ja que avui mateix podria ser presentat com a nou jugador del París Saint-Germain. El club francès, propietat des de fa un any d'un xeic del Qatar, hauria pagat més de 45 milions d'euros al Milan pel capità del Brasil, una xifra contra la qual el Barça ni vol ni pot competir.

En canvi, la situació amb Jordi Alba és diferent. Després de la reunió frustrada de la setmana passada a Barcelona, el vicepresident Josep Maria Bartomeu i el president valencianista, Manuel Llorente, han tornat a parlar i aquesta setmana hi podria haver una altra reunió. Llorente sap que Jordi Alba serà blaugrana i intenta guanyar temps per veure si el lateral català juga bons partits contra Irlanda i Croàcia a l'Eurocopa per apujar-li el preu. Un preu que mai passaria dels 14 milions d'euros, segons un Barça que de moment n'ofereix 12. El València en demana 15.

L'activitat als despatxos, però, va més enllà. Segons va publicar La Vanguardia , la junta directiva de Rosell està molt satisfeta amb la feina del director esportiu, Andoni Zubizarreta, durant aquests dos últims anys i li oferirà la renovació. Zubizarreta va arribar al club el 2010 per omplir el forat que deixava Txiki Begiristain, que va ocupar aquest càrrec durant els set anys de Joan Laporta com a president.

Ara la directiva li vol oferir un contracte fins al 2016 per assegurar-se que Zubizarreta seguirà treballant amb Tito Vilanova d'acord amb una manera de fer que ha donat resultats. Zubizarreta acaba contracte el 2013 i és un dels responsables de l'elecció de Tito Vilanova. Un home, Vilanova, que divendres podria parlar per primer cop com a nou entrenador del Barça.

stats