Esports 19/07/2012

Les 'sirenes' buscaran la medalla a ritme de flamenc

Martí Molina
1 min
Andrea Fuentes i Ona Carbonell durant la presentació d'ahir a la piscina de Montjuïc.

BARCELONA.Un zapateao i un duet de guitarres acústiques. Són les peces musicals que farà servir l'equip espanyol de natació sincronitzada als Jocs Olímpics. Dues interpretacions que aniran acompanyades a l'aigua de coreografies inspirades en el flamenc.

Ahir les sirenes -nom amb què es coneix l'equip estatal, format principalment per nedadores catalanes- van presentar en societat les rutines tècniques de duo i per equips que interpretaran a la cita olímpica. Balls enèrgics i emocionants que van meravellar el centenar de persones que es van acostar a la piscina de salts de Montjuïc.

"Hem buscat realçar els moviments de les noies", explicava Anna Tarrés. La seleccionadora va desvelar que també havia rebut ajuda de la coreògrafa flamenca Flora Albaicín perquè "els gestos fossin més aflamencats ".

El combinat partirà cap a Londres amb l'objectiu d'aconseguir medalla. Ahir, Tarrés reconeixia que l'equip rus era novament el favorit a l'or, però que hi ha dos països més que també aspiren al podi (Xina i Canadà). Tot i això, veu possible l'èxit: "Ens hem d'acostar el màxim possible a l'execució tècnica de les russes. Si ho aconseguim, estarem, com a mínim, per davant de les xineses, que en realitat són el nostre rival més directe", va vaticinar.

Sense Gemma Mengual, retirada de la competició, Andrea Fuentes liderarà l'equip i formarà parella amb Ona Carbonell en l'exercici de duo.

stats