BÀSQUET
Esports 23/04/2011

El sistema de quotes paralitza el mercat 2011-12

àlex Gozalbo
1 min

Barcelona.Els clubs professionals de bàsquet, tant de la Lliga ACB com de les competicions que organitza la FEB, pateixen per planificar la temporada que ve, ja que a hores d'ara encara no saben quin marc legal hauran de seguir per contractar jugadors. El sistema de quotes, que fins ara obligava a signar un nombre determinat de jugadors seleccionables, sembla tenir les hores comptades ja que hi ha decisions judicials que en qüestionen la legalitat.

Dimecres hi haurà una reunió clau de la comissió delegada de la FEB. Una de les solucions que s'està estudiant és canviar l'obligatorietat de tenir seleccionables per la de comptar amb jugadors formats un mínim de cinc anys als planters dels clubs. Això provocaria situacions contradictòries, ja que Sergei Ibaka o Sancho Lyttle podrien jugar amb la selecció espanyola, però ocuparien plaça d'estrangers a l'ACB i la Lliga Femenina.

La idea és que l'ACB i la FEB, organisme que organitza l'Adecco Or, l'Adecco Plata i la Lliga Femenina, consensuïn una proposta única, però això no serà senzill, més ara que un grup de vuit clubs, entre els quals hi ha el Regal Barça, han demanat que Eduardo Portela deixi el seu càrrec de president de l'ACB.

stats