COPA DEL REI
Esports 22/02/2012

El país on sobren estadis olímpics, però falten seus per a la final de Copa

Toni Padilla
2 min
L'Estadi Olímpic de la Cartuja, a Sevilla, té capacitat per a 60.000 persones i va acollir les finals de la Copa del 1999 i el 2001.

La final de la Copa segueix sense data i sense seu. Ahir el coordinador de la final de la Copa de la Federació Espanyola (RFEF), Miguel Ángel López, va explicar que la decisió final es podria prendre durant una reunió a inicis del mes de març, però no hi ha res segur.

Inicialment, els dos finalistes volien el Santiago Bernabéu, però tal com va explicar López ahir al programa Mas esports , de COMRàdio, el Reial Madrid va dir "que no cedia el Bernabéu per poder-hi celebrar la Champions en cas que la guanyin". Des de la negativa del Madrid a cedir el seu feu s'han produït mil malentesos, com el del camp de l'Espanyol. La RFEF insisteix que el club blanc-i-blau va oferir el camp de Cornellà, però l'Espanyol ho nega. L'Atlètic de Madrid també ha ofert el Calderón, però només si la final es juga el dia 25 de maig, ja que el dia 20 s'hi celebra un concert de Coldplay. I València admet que vol organitzar la final a Mestalla, tot i que aquest estadi no és el més gran i és bastant vell. A hores d'ara, l'opció valenciana és la més probable.

Espanya, doncs, segueix sense trobar escenari per a una final tot i tractar-se d'un estat que té fins a tres estadis olímpics. El de la Peineta, a Madrid, està descartat perquè només té capacitat per a 20.000 persones i està en un estat de deteriorament avançat, ja que fa temps que s'han aturat les obres per ampliar-lo de cara a la candidatura olímpica de la ciutat.

A Sevilla hi ha l'Estadi Olímpic de la Cartuja (la ciutat andalusa va voler organitzar els Jocs del 2004), on no s'hi fa gairebé res. De fet, el nou alcalde de la ciutat, Juan Ignacio Zoido (PP), s'ha proposat portar esdeveniments a la Cartuja, i mentre negocia amb el Sevilla i el Betis perquè hi juguin partits puntuals somia que s'hi celebri la final de la Copa, com el 1999 o el 2001. L'Athletic i el Barça, però, creuen que Sevilla queda massa lluny i no volen un estadi amb pista d'atletisme.

Finalment, l'Estadi Olímpic de Montjuïc queda descartat perquè l'Athletic només accepta jugar a Barcelona si és al Camp Nou, per poder-hi portar més aficionats. A més, el Lluís Companys també té pista d'atletisme. No hi ha cap estadi, doncs, que agradi a totes les parts. Com ja va passar el 2009 i el 2011, doncs, Mestalla serà la seu només perquè és l'opció menys dolenta.

stats