Esports
Esports 22/03/2012

Un somni amagat entre gairebé 20.000 participants

Jaume Leiva és un atleta de Terrassa que està intentant saltar al món professional, però que encara ha de compatibilitzar els entrenaments amb la seva feina

àlex Gozalbo
1 min

BarcelonaUn dels participants que espera amb més ganes la Zurich Marató de Barcelona d'aquest diumenge és Jaume Leiva, un atleta de Terrassa que està intentant saltar al món professional, però que encara ha de compatibilitzar els entrenaments amb la seva feina.

"A la feina s'han portat molt bé i m'han donat més permisos per poder descansar més. És un handicap, perquè no sóc atleta professional, però en aquest esport les marques tenen veu pròpia", assegura Leiva.

Segons l'atleta, "hi ha gairebé 20.000 inscrits a la Marató de Barcelona, i això resumeix les ganes que la gent té de fer esport, de córrer. El consell que jo dono a tothom és que intenti gaudir. El més dur de la marató és la preparació, i la cursa és com un premi".

"Jo recomano a la gent que, quan arribin els moments durs de la cursa, el famós mur, pensin en tota la feina que han fet, en el sacrifici dels últims mesos. Jo penso en la gent que em dóna suport i que m'ajuda. Tots ells són la benzina per als moments crítics", explica a l'ARA.

El gran somni de Jaume Leiva és fer una bona marca per sota de dues hores i 14 minuts i, així, tenir opcions d'anar als Jocs Olímpics de Londres. "Jo vinc d'una marca de dues hores i 15 minuts a Berlín fa dos anys, tot i que ara arribo millor de forma", recorda.

stats