Futbol Català
Esports 22/01/2012

El 6-0 encaixat a Sant Andreu, darrer partit a la lliga d'un Sporting Maonès retirat de la competició

L'equip balear no es presentarà als dos propers partits i confirmarà així el seu descens a Tercera. L'entitat no ha pagat les cinc darreres nòmines a una plantilla desfeta i amb molts jugadors que han marxat a altres clubs durant el mercat d'hivern

àngel Garreta
1 min

BarcelonaLa jornada número 21 del campionat de lliga serà la darrera amb presència de l'Sporting Maonès sobre un terreny de joc. L'entitat blava, desfeta per problemes econòmics (els dirigents deuen cinc mensualitats), ha patit en els darrers dies la marxa de la meitat de la seva plantilla professional. L'equip s'ha presentat aquest diumenge a Sant Andreu amb només tretze efectius i molts jugadors juvenils a la convocatòria. L'entitat ja ha confirmat que no es presentarà als propers partits.

El primer dels propers duels de l'Sporting, el dia 29 a Maó contra l'Oriola, suposarà la pèrdua dels punts i un 3-0 en contra per reglament federatiu. El segon, una setmana més tard contra el filial del València, obligarà al conjunt balear a la retirada de la competició segons marca l'article 77 del codi de disciplina de la Reial Federació Espanyola de Futbol.

A partir d'ara, els resultats dels partits que hauria de jugar l'equip es donaran per guanyats al rival. Seran comptabilitzats, però, tots els resultats de la primera volta de campionat. El descens a Tercera Divisió per mecanismes directes del reglament podria tornar-se més dur si a 30 de juny el club no liquida el deute. En aquest cas, s'afegiria un altre descens administratiu, per problemes econòmics, portant l'equip a categories Regionals i, com molts apunten a les Balears -fins i tot des de la fedeació territorial- la desaparició de l'Sporting com entitat.

stats