29/08/2011

El subcampionat no és per als avorrits

2 min

Diuen que la història s'oblida fàcilment dels esportistes que fan el segon lloc. Però em temo que no ens tocarà cap més remei que haver-nos-hi de fixar. Només tres pilots van perdre el títol després d'haver guanyat set curses, tantes com copes ja s'ha emportat cap a casa Sebastian Vettel en les dotze curses que ja s'han disputat. Raikkonen el 2005, Schumacher la temporada següent, i Alain Prost fins i tot en dues ocasions (el 1984 i el 1988) van deixar escapar un campionat que ja tenien al sarró. Però no fa la sensació que això hagi de passar enguany amb el pilot alemany, que ja té 92 punts més, que són més de quatre curses de marge, que el segon classificat, quan en queden 175 en joc.

Més enllà d'aquesta diferència, el que ja sembla insalvable és l'autoritat incontestable dels Red Bull, que van fer el segon doblet de la temporada. Els cotxes dissenyats per Newey van bé a tot arreu. Tant hi fa que la pista sigui ràpida, lenta, o de velocitat mitjana. Que faci fred o calor. Que plogui o nevi. Que portin pneumàtics tous o durs. La superioritat és tan gran que potser fins i tot sense pneumàtics també continuarien guanyant. No hi ha res a fer.

En temps de crisi, McLaren i Ferrari, però també la resta d'equips del pàdoc, farien bé d'estalviar recursos, i invertir-los en el disseny del cotxe de l'any vinent perquè als Red Bull d'enguany no els paren ni Pepe i Marcelo junts. Qui no es conforma és perquè no vol. Que li donin el diploma de campió al noi que aixeca el ditet, no pas per ficar-lo a l'ull de ningú sinó per deixar constància que l'any que ve tornarà a lluir el número 1 a la carrosseria. I que ens deixin fruir d'una lluita que serà apassionant: la que hi haurà pel subcampionat, més obert que mai, i que ens permetrà veure encara set curses d'allò més intenses fins que s'acabi la temporada al Brasil.

Mentrestant podrem continuar tenint nits com la de dissabte, en què vam somiar amb el que Alguersuari podia arribar a fer l'endemà. Sempre que Senna no ens desperti a trompades.

stats