FUTBOL
Esports 15/04/2017

El talent d'Isco evita que el Madrid surti escaldat de Gijón (2-3)

El malagueny lidera la remuntada d'uns blancs que s'allunyen sis punts del Barça, a l'espera del partit dels catalans contra la Reial Societat

A.llimós
Isco, autor de dos gols a Gijón

BarcelonaEl Reial Madrid ha jugat amb foc a Gijón i ha estat a punt de cremar-se del tot. Isco Alarcón ha evitat que les cremades fossin de primer grau i, amb un gol al minut 90, ha donat els tres punts als blancs (2-3). Fins a dues vegades el Madrid ha estat per sota en el marcador, però els blancs –amb només dos jugadors repetint respecte al duel contra el Bayern Munic, Ramos i Nacho– han posat contra les cordes l'Sporting de Gijón en l'última mitja hora i s'han endut els tres punts gràcies al talent del futbolista andalús.

Duje Cop havia avançat els asturians després d'una gran passada de Vesga, però Isco ha fet lluir tot el seu talent i ha batut Cuéllar en una gran jugada personal, culminada amb un gran xut amb la cama esquerra. Sense el seu mig del camp habitual –ni Modric ni Kroos ni Casemiro– el Madrid ha tingut el control de la pilota gràcies a ajuntar futbolistes talentosos com Asensio, James o el mateix Isco, però l'Sporting de Rubi no ha apartat mai la cara al partit i ha obligat els blancs a exigir-se fins al final.

Al segon temps, només sortir dels vestidors, Vesga ha tornat a posar amb avantatge els locals, aprofitant una jugada d'estratègia. L'alegria asturiana ha durat poc. El gol de l'empat ha arribat gràcies al poderós joc aeri d'Álvaro Morata, que ha guanyat la partida a Babin amb claredat i ha rematat al pal llarg. El Madrid ho ha seguit intentant fins al final i ha tornat a sorgir la figura d'Isco, que ha superat Cuéllar des de la frontal amb un llançament ajustat arran de pal. Era el minut 90. Aquesta vegada no ha estat l'èpica de Ramos, sinó la qualitat d'un futbolista que reclama més protagonisme a Zinedine Zidane. Un triomf que permet al Madrid augmentar a sis punts l'avantatge respecte al Barça, a l'espera del partit dels catalans contra la Reial Societat. A més, Nacho, que estava advertit de sanció, no ha vist targeta groga i podrà jugar el clàssic del dia 23 d'abril contra els blaugranes.

Al final del partit, l'andalús i Zidane s'han referit a la situació d'Isco dins de l'equip. El jugador ha admés que voldria "quedar-se al Madrid", i el francès que no pot ser "just" amb ell, donant-li els minuts que mereixeria, tot i haver "guanyat el partit" amb la seva actuació.