Esports 24/08/2011

El tècnic blanc podria ser sancionat amb fins a 12 partits

Tot i que l'acta del partit no deia res de l'afer, el Comitè de Competició va decidir actuar d'ofici i obrir un expedient al portuguès i també a Tito Vilanova, que podria rebre entre 1 i 4 partits de sanció.

Marcel Sanromà
2 min
Guardiola posant pau entre Tito Vilanova i José Mourinho durant el partit de tornada de la Supercopa.

Barcelona.El Comitè de Competició va decretar obrir expedient disciplinari als dos implicats en l'afer. Per haver ficat el dit a l'ull de Vilanova, Mourinho afronta un expedient sancionador per una falta "greu", que li podria suposar fins a 12 partits de sanció, amb un mínim de 4, segons el que dicten els articles 98 i 100 del codi disciplinari de la RFEF. L'article 98 parla d'agressions sense causar lesions i el 100 de "conductes contràries al bon ordre esportiu", i també pot comportar una multa d'entre 602 i 3.006 euros. Mentrestant, l'agredit, que va respondre al gest del blanc amb un calbot, queda expedientat per una "infracció lleu", per la qual podria rebre una sanció d'entre un i quatre partits i fins a 602 euros de multa. En el cas de Vilanova, se li aplica l'article 111 i/o 122, referents a "amonestacions durant els partits" o "conductes contràries al bon ordre esportiu".

A més de la diferència de partits, cal tenir en compte també que, com que es tracta d'una acció greu, Mourinho hauria de complir la sanció a la Lliga, mentre que Tito Vilanova només hauria de complir la sanció en partits de Supercopa d'Espanya, perquè la sanció és lleu. També hauran de complir les seves sancions només en una futura final de la Supercopa els tres expulsats durant el partit i la tangana final: Marcelo, Villa i Özil.

A partir del moment en què el jutge únic del Comitè de Competició, Alfredo Flórez, decreta obrir els expedients, la RFEF deixa el procés en mans de Rafael Alonso. Tots dos clubs queden informats de la decisió del Comitè i s'obre un període en què, si ho volen, poden presentar al·legacions per defensar-se del procés obert per la Federació.

De tota manera, tot plegat no significa necessàriament que els dos implicats acabin sancionats, perquè la RFEF explica que els expedients s'obren "amb caràcter merament indiciari". Segons el que diu l'article 37 del codi disciplinari de la RFEF, la resolució hauria d'arribar en el termini màxim d'un mes. En el cas que l'expedient acabés amb sanció, a partir d'aleshores els clubs tindrien deu dies per presentar al·legacions.

stats