29/09/2011

Un teva-meva amb dedicatòria

Pedro lluita per la pilota amb el jugador del BATE Dmitri Baga.

Els jugadors del Barça s'havien conjurat per guanyar el partit i dedicar-lo a Chus Pereda. Però, per l'atzar del futbol i l'eficàcia infinita de Messi, buscant l'homenatge a Pereda el protagonisme se'l va endur Kubala. L'hongarès que va fer petit l'estadi de les Corts i que va obligar a construir el Camp Nou portava cinquanta anys, tan tranquil, sent el segon màxim golejador de la història del club i, des d'ahir, té l'honor de compartir podi amb la puça màgica. (En l'estat de gràcia de Leo, ja es veu a venir que serà per pocs dies.) Al minut 55, a Minsk, en un estadi que es recordarà per la foto de Rosell i Guardiola fent manetes, Alves i Messi van recrear la cançó del Serrat i, entrant a l'àrea gran amb un teva-meva amb dedicatòria, el crac va marcar el seu gol 194. I només fa sis temporades que juga al primer equip. I diuen els entesos que és un fals nou . Que ens presentin, doncs, el veritable.

El Bate, pitjor del que s'esperava

La qüestió numèrica, de fet, va ser l'únic al·licient d'ahir contra un rival del qual fa tres setmanes la majoria de socis del Barça no n'havíem sentit a parlar mai. El Bate Borisov va resultar, encara, pitjor de com ens l'havien descrit. El seu entrenador, Goncharenko, havia assegurat que en els últims deu dies no havia viscut pensant com podia atacar el Barça. En els propers deu, no dormirà pensant que malament que va defensar. Se'n va endur cinc però podien haver sigut molts més.

Així doncs, vam comptar l'enèsima maneta de Guardiola, vam saber que Alves és capaç de sumar tres assistències en un sol partit, vam gastar el bolígraf apuntant els vint-i-cinc remats a porta en un partit fora de casa i vam tenir la certesa que el cronòmetre de la Champions s'havia espatllat quan, al descans, ens van dir que el Barça havia tingut el 72% de la possessió de pilota. Només? Impossible? El Bate, tancat com un equip d'handbol, no va tenir la pilota el 28% del temps.

A la segona, és veritat, van millorar una mica. A partir del 0 a 4 es van treure la pressió de sobre. El que no es van treure de sobre va ser l'obsessió del Barça per recuperar ràpid la pilota fins al minut 90. La lliçó d'Anoeta, ves per on, ha estat molt útil. Guardiola no tornarà a permetre que l'equip s'adormi a la palla. Ja va dir que quan va al TNC, Agost és un espectacle intens des del primer minut fins a l'últim. Els jugadors, per bons que siguin, ho saben. I Messi també. Ara, a títol individual, només li queda superar el rècord de gols de César. Ave crac .