La trampa de Quique esgarrapa un punt del Calderón (0-0)

L’Espanyol desespera amb una gran defensa un Atlètic salvat per Oblak

Roger Requena
La trampa de Quique esgarrapa  Un punt del Calderón

MadridEl sistema defensiu de l’Espanyol segueix creixent a passos agegantats. Ahir, amb una sensacional actuació col·lectiva, va doctorar-se en la que, probablement, serà la seva última visita a un Calderón encès, on va posar fre (0-0) un cop rere l’altre a les ofensives d’un Atlètic persistent que ho va intentar per totes les vies possibles. Tancat a la cova, però ben plantat, aquest Espanyol ja no té res a veure amb l’equip que, tot just fa uns mesos, tancava la Lliga amb més gols encaixats de la seva història.

Quique, ovacionat en el seu retorn per l’afició matalassera, ha tocat la tecla encertada, i els seus homes ja treballen amb uns mecanismes cada cop més consolidats, que estan convertint els blanc-i-blaus en un os dur de rosegar. Des del 25 de setembre, cap equip ha sigut capaç de doblegar l’Espanyol. Amb una imatge compacta, ajudes constants i una sensació de fermesa més pròpia de l’Atlètic de Simeone, els de Quique van plantejar un partit molt seriós en què els espais interiors eren mínims per obligar els matalassers a jugar per la banda. Davant d’un Diop ubicat en un innovador doble pivot amb Fuego, l’Atlètic va intentar madurar el partit buscant forats per on poder atacar. Però ni la llibertat de Griezmann, ni les internades de Carrasco i dels laterals, ni l’acumulació de jugadors en camp rival van aconseguir batre un esplèndid Diego López. El gallec ja suma 496 minuts sense encaixar. No ha rebut cap gol amb David López i Diego Reyes formant parella a l’eix de la defensa, i és a 55 minuts del rècord espanyolista en Lliga, que té Kameni (551 minuts). A l’Espanyol només li va faltar complir en atac. Per fer mal a l’Atlètic, va procurar ser vertical, però, amb presses i inferioritat, els atacs gairebé sempre acabaven en pèrdues. L’Atlètic va intentar pressionar, però tot i així les dues millors ocasions del duel van ser dos contracops espanyolistes. Primer, una associació entre Víctor Sánchez i Baptistao va deixar Moreno sol davant d’Oblak, que va salvar un gol cantat. L’eslovè va repetir gesta a la segona part, en salvar un un contra un amb Baptistao, a qui Moreno havia habilitat. La trampa de Quique va esgarrapar un punt que, si no arriba ser per Oblak, s’hauria convertit en tres.