ESPORTS D’AVENTURA
Esports 14/12/2014

Una travessa amb caiac des del Canadà fins a Alaska

Un documental relatarà l’aventura d’aquest caiaquista tarragoní

Jesús Sarmiento Margol
2 min
El tarragoní Rai Puig durant la seva aventura per aigües del Pacífic.

Barcelona2.000 quilòmetres des del Canadà fins a Alaska amb caiac, palejant entre balenes al mar i espantant óssos a terra. El tarragoní Rai Puig va fer realitat un somni que es plantejava des de feia molt de temps i ara ho vol portar a les pantalles. “El Canadà i Alaska eren destinacions molt atractives, vaig veure fotos de la zona d’uns amics meus que hi van anar i vaig saber que algun dia ho havia de fer”, explica. Aquest tarragoní va estudiar INEF i ja fa anys que es dedica al món del caiac, però, tot i la seva experiència en aquest món, els seus amics i la seva família no veien gens clara l’aventura. “La primera vegada que els hi vaig dir als meus pares, la meva mare quasi es va posar a plorar, i els meus amics em van advertir que m’exposava a molt de perill, però sempre he cregut en el sentit comú. Sóc prudent i conec els meus límits”, ens explica.

Durant els tres mesos que va durar l’expedició, el Rai va viure situacions de tota mena. “En 95 dies em van passar moltes coses, una de les més impactants va ser palejar entre balenes de 17 metres. Van sortir a la superfície molt a prop meu i van aixecar les aletes, fins i tot una va passar per sota del meu caiac. Vaig començar a tremolar, però va ser un moment increïble”, ens diu. En la segona etapa del viatge, immers en la costa central de la Colúmbia Britànica, un dels trams més aïllats de l’Inside Passage, el Rai va patir un dels episodis més complicats del viatge. “Hi havia molt mala mar i plovia molt, però no podia tirar enrere pel corrent, va ser desafiant. Malgrat tot, no vaig arribar al meu límit ni vaig pensar a abandonar l’aventura”, ens comenta.

El documental

El Rai no s’hauria imaginat mai que el projecte adoptés una ambició tan professional. Ara té entre mans editar amb una productora un documental de la seva història, i per aconseguir-ho ha obert un projecte a Verkami -plataforma de micromecenatge- perquè tothom pugui donar les seves aportacions, sempre a canvi de recompenses, com per exemple cupons per excursions amb caiac, descomptes en material esportiu i l’aparició del nom del mateix col·laborador als crèdits del documental.

“La meva idea és poder completar els 5.500 euros necessaris, però aquestes plataformes no estan gaire implantades i demanar diners no és fàcil”, explica. “Esperem poder editar la pel·lícula durant els pròxims mesos amb el pressupost completat, i el mes de març de l’any següent poder començar a projectar-lo i a presentar-lo en diversos festivals de cinema d’aventura i de muntanya”, conclou.

stats