BÀSQUET: EUROBÀSQUET DE LITUÀNIA
Esports 05/08/2011

Un trencaclosques amb els germans Gasol

àlex Gozalbo
2 min
El líder de la selecció Pau Gasol durant una de les rodes de premsa d'aquesta setmana.

BarcelonaCap dels combinats que participaran en l'Eurobàsquet de Lituània té un joc interior que pugui competir amb el de la selecció espanyola. Sergio Scariolo compta amb Serge Ibaka, Felipe Reyes, Xavi Rey i els dos germans Gasol. Precisament aquí, en el repte tàctic de fer-los jugar durant molts minuts alhora, s'amaguen bona part de les opcions de revalidar la medalla d'or aconseguida fa dos anys a Polònia.

"La presència d'Ibaka no acaba amb les opcions de jugar amb Pau i Marc Gasol al mateix temps. Haurem de buscar respostes per treure partit d'aquesta situació", explica Sergio Scariolo. Tot i la qualitat dels dos jugadors i la polivalència del Pau, el repte tàctic del tècnic italià no és senzill, ja que la tendència dels últims anys convida a situar un dels dos interiors allunyat de la cistella. Si se'n surt, el seleccionador marcarà tendència i tothom correrà a imitar-lo. Si no, serà durament criticat.

Receptius a experimentar

"La possibilitat de jugar junts és una arma que encara hem d'explorar i que hem de practicar durant els entrenaments per veure quina productivitat té. Som una parella de molta envergadura i molta qualitat que pot fer molt de mal. En alguns emparellaments tindrem problemes, però crec que els avantatges són superiors", opina Pau Gasol.

Aquesta és la gran missió de Scariolo: potenciar les virtuts ofensives d'aquesta parella de jugadors interiors i amagar els seus defectes en defensa contra jugadors més ràpids i amb més mobilitat.

Marc Gasol afirma: "La rivalitat amb el meu germà és bona i l'equip se'n pot sortir beneficiat. El Pau sempre tindrà un protagonisme en el joc, i si no el té la gent l'hi atorgarà. Les opcions són moltes i d'això en surt beneficiat l'equip, que pot escollir com juga segons les necessitats de cada moment".

stats