Esports 14/06/2012

Un gol a tres minuts del final dóna oxigen a Portugal (3-2)

Toni Padilla

Portugal segueix viu. Un gol de Varela als 87 minuts va permetre a l'equip de Paulo Bento sumar tres punts que el fa dependre d'ell mateix en l'última jornada, quan jugaran contra Holanda. Dinamarca, en canvi, es va quedar a les portes de sumar un punt que valia un imperi.

Portugal no va jugar bé, però es va situar en el 2-0 gràcies a un bon cop de cap de Pepe i un gol de Helder Postiga. Jugades aïllades d'un equip sense capacitar de controlar el ritme del partit i molt condicionat pel nerviosisme d'un Cristiano Ronaldo molt actiu però totalment desencertat en els xuts a porteria. Dinamarca va sortir a la gespa de L'viv ben organitzada, però la lesió als 15 minuts de Zimling li va fer molt de mal. Sense ell, l'equip de Morten Olsen va perdre ordre i es va trobar perdent 2-0. Abans del descans, però, Portugal va defensar malament una falta lateral i Bendtner va marcar a porta buida el 2-1.

Els danesos van sortir a totes a la segona part, però van patir molt en defensa ja que Nani i Cristiano sortien amb força a la contra. El jugador nascut a Cap Verd va fer tres assistències delicioses, però Cristiano Ronaldo en va fallar dues totalment sol davant d'Andersen.

Dinamarca, amb més vida gràcies als canvis fets pel veterà tècnic Morten Olsen, va aconseguir empatar quan faltaven 10 minuts per al final del partit. Un empat que feia justícia gràcies al bon cop de cap de Bendtner. Però quan semblava que Portugal quedaria amb un peu i mig fora del torneig, una bona jugada de Coentrao la va rematar amb gol Varela. El lateral del Reial Madrid, un dels millors de Portugal durant aquesta Eurocopa, va trobar dins de l'àrea el jugador del Porto, que va aconseguir un gol que permet a Portugal seguir somiant a ser als quarts de final de l'Eurocopa.