Esports 04/08/2012

Un vell conegut per iniciar una nova època

El Barça i el PSG es tornen a trobar quinze anys després de la final de la Recopa d'Europa del 1997. El duel servirà per preparar la pròxima campanya i per estrenar la segona equipació de la temporada 2012/13.

Jordi Mestre
2 min
Un vell conegut per iniciar una nova època

BARCELONAEl FC Barcelona i el París Saint-Germain jugaran un partit amistós aquest vespre (19.45 h, TV3 i GolT) al Parc dels Prínceps de París. L'entrenador blaugrana, Tito Vilanova, ha inclòs fins a 22 futbolistes en la convocatòria pel duel: el tècnic empordanès podrà disposar del capità Carles Puyol i els olímpics Martín Montoya i Cristian Tello, que ahir ja es van entrenar amb el grup. En canvi, són baixa Adriano, lesionat, i Jordi Alba, a qui el Barça ha donat cinc dies de vacances després dels Jocs de Londres. El francès Éric Abidal també ha volgut acompanyar l'equip, que aprofitarà el partit per estrenar la segona equipació de la temporada que ve.

Un contrincant poderós

L'etapa d'or del PSG de mitjans dels anys noranta, amb un campionat de lliga i una Recopa, va donar pas a una dècada i mitja sense grans títols. Les úniques alegries de l'afició en els últims anys havien sigut algunes victòries aïllades a la Copa i la Copa de la Lliga franceses. El 2011, però, tot va canviar amb el desembarcament al club del Fons Sobirà d'Inversió de Qatar que dirigeix el xeic Al-Thani. Els qatarians van demostrar una gran ambició des del primer moment i no van escatimar recursos per fer-la realitat: el fitxatge del prestigiós entrenador italià Carlo Ancelotti va ser tota una declaració d'intencions. Amb l'arribada d'un tècnic bicampió d'Europa, els nous amos volien deixar clar que l'entitat parisenca aspirava a tot. Amb la mateixa intenció es van fitxar Thiago Silva i Zlatan Ibrahimovic per uns 60 milions d'euros. Aquesta inversió ha despertat la il·lusió d'una afició acomplexada, però alhora comportarà una gran exigència per a un equip encara en formació.

Un escenari conegut

El Parc dels Prínceps de París és un escenari que el Barça coneix força bé. Serà l'onzè partit que els blaugranes juguin a l'estadi parisenc: fins ara, l'equip català hi comptabilitza sis victòries, dos empats i tres derrotes. També serà la sisena vegada que el Barça s'enfrontarà amb el PSG: el precedent més recent correspon a la final de la Recopa d'Europa de l'any 1997. Aquell duel va acabar amb victòria per 1-0 dels blaugranes gràcies a un gol de penal de Ronaldo: l'equip que entrenava Sir Bobby Robson va sumar el segon títol de la temporada i va aprofitar l'alegria per encarar la final de la Copa del Rei que disputaria (i venceria) un mes després al Santiago Bernabéu.

stats