Estils 21/04/2015

Barcelona aposta pel 'brunch' els caps de setmana

La ciutat acull una iniciativa de 10 restaurants que proposen 'brunchs' acompanyats de música en viu

Efe
1 min
Un bon esmorzar ha d'incloure lactis, oli d'oliva, pa, cereals, sucs de fruites, fruita, fruits secs o ous / GETTY

BarcelonaBarcelona serà la primera ciutat de l'Estat a acollir un festival dedicat al brunch, la fusió entre l'esmorzar (breakfast) i el dinar (lunch), amb la celebració de l'Anna de Codorniu Barcelona Brunch Weekend, una cita que començarà el 25 d'abril i s'allargarà tots els caps de setmana de primavera i estiu en deu restaurants que acompanyaran la cita amb cava i música en viu.

El Barcelona Brunch Weekend es proposa "acostar, potenciar i convertir en referència el 'brunch'", ha explicat aquest dimarts la periodista Elisabet Carnicé, padrina de l'esdeveniment.

El brunch és una tradició culinària anglosaxona a l'alça en diversos països que a Barcelona es podrà degustar a deu restaurants de xefs guardonats, com Jordi Cruz o Xavier Pellicer, amb 2 i 4 estrelles Michelin.

Aquest esmorzar tardà o dinar avançat té els seus orígens a Anglaterra i es va consolidar al barri novaiorquès de Harlem, on els artistes de Gospel "feien una parada després de la missa i compartien un moment d'esbarjo", ha dit Carnicé. Aquest costum arriba a l'Estat més tard però "entra per la porta gran, la dels hotels", ha valorat Carnicé.

Així, el Barcelona Brunch Weekend aposta per mantenir aquest "punt de trobada de les arts" amb una programació de concerts de jazz, souls, swing i sessions de DJ a les terrasses dels restaurants.

Els menús que s'oferiran comprendran cuina mediterrània però també japonesa, de manera que l'oferta és tan "versàtil" que va des de vieires fins a hamburgueses o cuina ecològica.

stats