Estils 29/05/2015

Comença la Setmana Bio per promocionar l'alimentació ecològica

Hi ha més de 170 activitats programades a tot Catalunya

Efe
1 min
El conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, i la cuinera Carme Ruscalleda durant la presentació de la Setmana Bio / ACN

BarcelonaAvui comença la 3a edició de la Setmana Bio per a l'alimentació ecològica, apadrinada per la xef Carme Ruscalleda, i que es celebra fins al proper 7 de juny. La cita inclou unes 170 activitats programades per tot Catalunya com tastos de productes, activitats infantils, visites guiades a explotacions, menús especials a restaurants, xerrades, i propostes amb la finalitat d'ensenyar quines són les particularitats i beneficis dels productes ecològics.

El conseller d'Agicultura, Josep Maria Pelegrí, va destacar durant la presentació que "encara que la Setmana Bio segueix sent una iniciativa jove i encara poc coneguda constitueix una proposta de futur, més si es té en compte el creixement continu de la producció i el consum dels productes ecològics, tant a Catalunya com a nivell internacional". Per a ell "cal intensificar les actuacions de promoció i divulgació de la producció i l'alimentació ecològiques perquè la ciutadania estigui informada sobre aquest tipus de producció i tots puguem beneficiar-nos dels seus avantatges".

Una aposta que es mou amb els cicles de la naturalesa

De la seva banda, Carme Ruscalleda ha posat l'èmfasi en la importància de recuperar el valor de l'agricultura i de tractar bé la naturalesa, que és font de vida. Ruscalleda ha considerat que la tendència a l'alimentació ecològica és molt interessant, ja que és un sistema que es mou amb els cicles de la naturalesa, i fa una crida als productors a seguir treballant sempre cap a la qualitat.

Durant la setmana, els responsables de la Setmana Bio tenen planejat un programa d'actuacions en escoles i instituts per divulgar la producció i l'alimentació ecològica.

stats