Estils 28/07/2015

Creen un superespagueti amb més propietats saludables

Ha estat desenvolupat per un equip de la Universitat de Granada. Les seves propietats ajuden a reduir el risc de malalties cardiovasculars

Efe
1 min
El superespagueti té més propietats saludables / GETTY

GranadaInvestigadors de la Universitat de Granada, en col·laboració amb dues universitats italianes, han creat un superespagueti, amb més fibres i més proteïnes que la pasta normal, fet que incrementa les seves propietats saludables. La investigació ha estat publicada a la revista 'Food Research International' i apunta que aquest superespagueti ajuda a reduir el risc de malalties cardiovasculars perquè està elaborat amb farines funcionals.

La investigació vol demostrar com les noves tecnologies permeten obtenir aquestes farines funcionals utilitzant el gra del cereal sencer, i evitar així la formació de subproductes derivats del procés de moldre. La investigadora principal, Ana María Gómez Caravaca, ha explicat que el procés de classificació per aire utilitzat per obtenir aquesta farina permet dividir el producte en diferents fraccions, sense alterar-ne les propietats. D'aquesta manera s'obtenen dues fraccions de la farina, una de rica en compostos antioxidants i fibra soluble, l'altra amb més proteïnes.

"En comparar el producte final amb els productes ja presents al mercat observem que el nostre espagueti és especialment ric en betaglucans", ha dit l'autora, i ha destacat que això "pot ajudar a reduir el risc de malalties cardiovasculars".

Aquests resultats obtinguts fins ara han permès a dues empreses italianes desenvolupar una nova línia de pasta utilitzant les fraccions de farina obtingudes amb la classificació per aire.

stats