Estils 22/07/2015

La DO Catalunya se suma a un projecte per difondre el patrimoni gastronòmic

S'ha adherit a la campanya Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016

Ara
1 min
Imatge d'arxiu del començament de la verema 2013 a un dels cellers de la DO Empordà / ACN

BarcelonaLa Denominació d'Origen (DO) Catalunya vol treballar per donar a conèixer a nivell internacional el patrimoni agroalimentari i gastronòmic català i per això ha firmat un conveni d'adhesió al projecte Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016, promogut pel govern català.

Segons han informat en un comunicat, "aquest reconeixement pioner a Europa permetrà la suma d’esforços entre tots els agents alimentaris de Catalunya, posant especial atenció en la relació entre els productes agroalimentaris locals, la cuina i el paisatge, i posicionant Catalunya com a destinació turística enogastronòmica".

La DO Catalunya comercialitza més de 65 milions d’ampolles anuals en 114 països diferents d’arreu del món, gràcies a l’excel·lent tasca que realitzen més de 200 cellers inscrits i prop de 7.500 viticultors que conreen 45.000 hectàrees de vinya, on podem trobar tant les varietats de raïm autòctones com les internacionals.

Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016 té com a objectius principals destacar les diferents cultures alimentàries europees, estendre l’educació per a una alimentació saludable i sostenible i fomentar la innovació gastronòmica.

stats