Estils 27/09/2016

La tecnologia també serveix per inspirar noves receptes

La UB i Telefónica creen una aplicació que se serveix del 'big data' per ajudar els cuiners a l'hora de connectar aliments

Ara
1 min
Una imatge del vídeo promocional d'Apetit

BarcelonaLa Universitat de Barcelona i Telefónica han creat una aplicació que, per primera vegada, incorpora la tecnologia 'big data' al món de la gastronomia. L'han anomenat Appetit i la seva funció és "ajudar a la inspiració" dels cuiners a l'hora de posar-se als fogons. En concret, l'aplicació ha analitzat més de 100.000 receptes i més d'un miler d'ingredients d'arreu del món per configurar una complexa xarxa que suggereix noves combinacions d'aliments per agilitzar el procés de creació culinària.

A partir de l'anàlisi de dades massiva, l'aplicació crea un entramat d'aliments a partir de la freqüència amb la qual apareixen junts en una mateixa recepta, i explora les possibilitats de canviar ingredients d'una recepta o crear noves combinacions a partir d'ingredients concrets. L'usuari també disposa, gràcies a les dades massives, d'una biblioteca d'aliments molt completa que agrupa els ingredients per categories, amb descripcions, fotografies d'alta qualitat i informació sobre intoleràncies alimentàries.

Investigació des de la UB

El director del Campus de l'Alimentació de Torribera de la UB, Màrius Rubiralta, ha explicat en presentar el conveni amb Telefónica per desenvolupar Appetit que "aquest acord reforça l'activitat d'investigació en gastronomia computacional desenvolupada al campus de Santa Coloma i dóna sentit al grau de gastronomia i ciències culinàries". I és que l'acord inclou que Telefónica R+D traspassi a la Universitat de Barcelona els drets de desenvolupament de l'aplicació, que quedarà integrada en la nova línia d'investigació en gastronomia computacional de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació, a Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès).

stats