Estils 22/05/2015

'The Turkish Way', el documental sobre la fascinació dels germans Roca per Turquia

Els tres germans estan rodant aquest film, que és la segona part de 'Cooking up a Tribute', que els segueix durant dues setmanes per Turquia

Efe
2 min
Imatge dels germans Roca

MadridEls germans Roca roden a Turquia la segona part del documental 'Cooking up a Tribute', que van estrenar a la Berlinale amb el títol 'The Turkish Way'. Dirigit per Luis González i produït pel BBVA, el documental reflecteix el viatge dels tres germans durant dues setmanes per la cultura i la gastronomia turques.

La pel·lícula està dividida en tres capítols, un per cada germà. En el primer el xef Joan Roca viatja des d'Istanbul fins a Esmirna i Tire per aprendre sobre kebabs, verdures i espècies del país. El segon capítol és el recorregut del sommelier Josep Roca per Galipolli i l'illa de Tènedos per conèixer vins i raïms autòctons. El tercer és el pastisser Jordi Roca en la Festa del Sucre per endinsar-se en el món de les postres turques, com el baclaua.

Joan Roca, que va ser el primer a viatjar a Turquia, es mostrava fascinat. "M'emporto molta inspiració i molts productes per treballar", va dir. "Aquí hi ha un potencial molt gran i la generositat és clau. Ens imposa un gran respecte fer un homenatge a una cultura amb tants segles d'història que reflecteix diverses civilitzacions i diversos climes".

Un sopar homenatge a Istanbul

Aquest homenatge es plasmarà amb un sopar que els germans Roca i tot l'equip del Celler de Can Roca prepararan aquest estiu a Istanbul, dins de la seva segona gira culinària, que els portarà per altres ciutats com Buenos Aires, Miami, Birmingham o Houston.

Per a Josep Roca, el rodatge d'aquest documental sobre Turquia ha estat "una experiència única" que li ha permès, a més, després de 30 anys com a sommelier, tastar per primera vegada varietats de raïms desconeguts com l'okuzgozu, la kalecik karazi i la kolorko.

stats