Els millors castells de les colles tarragonines es transformen en xocolata
El pastisser Josep González converteix en figures dolces els millors castells de l'any passat
TARRAGONAEls millors castells de les quatre colles de la ciutat Tarragona són enguany els protagonistes de les mones que fan a la Pastisseria Conde. Després de l'èxit aconseguit l'any passat amb els pilars de quatre, el pastisser Josep González ha decidit plasmar en figures de xocolata castells com el 3 de 10 amb folre i manilles de la Jove o el 2 de 9 amb folre i manilles dels Xiquets. Les figures de jugadors del Nàstic i la del Nou Estadi són alguns dels dolços amb motius tarragonins que també arribaran a les taules de la ciutat. Enguany el Gremi d'Artesans Pastissers manté previsions i confia vendre unes 50.000 mones de Pasqua a la demarcació.
"Volia anar més enllà del pilar 4 i amb el meu nebot, que és qui m'ajuda fent els dibuixos per ordinador, vam comentar de fer els castells", explica EL pastisser tarragoní Josep González.
El pastisser, que fins i tot compta amb alguna comanda dels Castellers de Barcelona, apunta que enguany també ha elaborat la Mulassa de xocolata -un dels elements del Seguici Popular de la ciutat-, després que li plantegessin des de la junta de l'entitat. "Hauríem d'apostar per plasmar el seguici que tenim a la ciutat, la cultura o els castells. Tot el que sigui de Tarragona hauríem de potenciar-ho i que sàpiguen que aquí també en sabem", subratlla.
Les figuretes castelleres, que s'han d'elaborar amb molta cura i regulant al mil·límetre la temperatura de la xocolata, tenen un cost d'uns 30 euros. González calcula que enguany n'acabarà fent unes 130 i, de la Mulassa, una vintena més.