Estils 01/04/2015

Els millors castells de les colles tarragonines es transformen en xocolata

El pastisser Josep González converteix en figures dolces els millors castells de l'any passat

Acn
1 min
González repassant la figura de xocolata de la Mulassa de Tarragona, a l'obrador de la seva pastisseria / ACN

TARRAGONAEls millors castells de les quatre colles de la ciutat Tarragona són enguany els protagonistes de les mones que fan a la Pastisseria Conde. Després de l'èxit aconseguit l'any passat amb els pilars de quatre, el pastisser Josep González ha decidit plasmar en figures de xocolata castells com el 3 de 10 amb folre i manilles de la Jove o el 2 de 9 amb folre i manilles dels Xiquets. Les figures de jugadors del Nàstic i la del Nou Estadi són alguns dels dolços amb motius tarragonins que també arribaran a les taules de la ciutat. Enguany el Gremi d'Artesans Pastissers manté previsions i confia vendre unes 50.000 mones de Pasqua a la demarcació.

"Volia anar més enllà del pilar 4 i amb el meu nebot, que és qui m'ajuda fent els dibuixos per ordinador, vam comentar de fer els castells", explica EL pastisser tarragoní Josep González.

El pastisser, que fins i tot compta amb alguna comanda dels Castellers de Barcelona, apunta que enguany també ha elaborat la Mulassa de xocolata -un dels elements del Seguici Popular de la ciutat-, després que li plantegessin des de la junta de l'entitat. "Hauríem d'apostar per plasmar el seguici que tenim a la ciutat, la cultura o els castells. Tot el que sigui de Tarragona hauríem de potenciar-ho i que sàpiguen que aquí també en sabem", subratlla.

Les figuretes castelleres, que s'han d'elaborar amb molta cura i regulant al mil·límetre la temperatura de la xocolata, tenen un cost d'uns 30 euros. González calcula que enguany n'acabarà fent unes 130 i, de la Mulassa, una vintena més.

stats