Música
Especials 07/07/2011

El nou disc d'Obrint Pas i l' actuació de New York Ska-Jazz Ensemble marquen el cinquè Feslloch

Una trentena de grups conformen la programació d'aquesta edició del festival de música en valencià que tindrà lloc des d'avui i fins diumenge al municipi de Benlloch (Plana Alta)

Acn
2 min

BenllochLes presentacions de disc marquen la cinquena edició del festival Feslloch, cloenda de la Gira de la música en valencià que organitza Escola Valenciana al municipi de la Plana Alta. Fins deu bandes presentaran en directe els nous treballs en una edició en la qual el grup Obrint Pas i la presència internacional de New York Ska-Jazz Ensemble conforma dos dels principals atractius del cartell d'enguany.

El tret d'inici del festival es donarà aquest dijous a les 21.30 h amb el chupinazo des del balcó de l'ajuntament, pas previ als primers concerts d'Agraviats, Mugroman, Tashkenti, Enderrocks, Skapats, Auxili, Nit de Grills, Conill i Agossaes Life. El ball de dimonis i música guiarà els assistents fins la zona d'inici de les actuacions.

La segona jornada s'iniciarà al migdia amb tallers i jocs populars i de cara a la tarda l'Auditori acollirà les actuacions de la Petita Orquestra Peiotaire, Arthur Caravan (amb l'espectacle Si t'arriba el dematí, versions d'històrics de la música en valencià), Bertomeu i Rafa Xambó.

A la nit arribaran les actuacions d'Obrint Pas presentant el seu nou disc Coratge, Sva-ters, Lilit i Dionís, Desgavell, Almorranes Garrapinyaes i La Kinky Band.

Dissabte, darrera jornada d'acutacions, els concerts començaran a les 16.30 al pati de l'escola amb Trineu Tanoka, Arrap i Mi sostingut. A la nit, els concerts de New York Ska-Jazz Ensemble, Orxata Sound System, Pepet i Marieta, Aspencat, Rapsodes, Malnom i l'Orquestra La Pato, tancaran la programació a l'escenari principal.

El Feslloc d'enguany amplia l'horari de la piscina i també s'amplien les dimensions de la zona d'acampada per acollir els milers d'assistents que s'esperen. En aquesta edició hi haurà tres escenaris, el principal al poliesportiu, que acull les actuacions nocturnes, a més l'auditori i el pati de l'escola, que s'ompliran durant les tardes amb altres concerts i activitats culturals.

La programació musical no és l'únic reclam del Feslloch. També hi haurà cinema a l'auditori municipal, amb la presentació del documental València necessita una cançó amb els seus autors, i també hi haurà videoclips de música en valencià. A més el periodista musical Josep Vicent Frechina presentarà el seu llibre La cançó en valencià, que està acompanyada de l'espectacle Si t'arriba el dematí dels alcoians Arthur Caravan.

stats