Especials 14/08/2012

Esteve Camps fa una crida a l'optimisme per donar el tret de sortida a les Festes de Gràcia

El president de la junta constructora de la Sagrada Família ha repassat, com a pregoner, la seva vinculació amb el barri i, molt especialment, amb la festa major

Ara
2 min
El pregoner de la Festa Major, Esteve Camps, durant la lectura del discurs, al costat de la regidora del Districte, Maite Fandos. / PAU CORTINA / ACN

BarcelonaFins a 18 carrers del barri barceloní de Gràcia faran aquesta nit de dimarts l'últim esforç per despertar-se demà vestits de festa major. El president de la junta constructora de la Sagrada Família, Esteve Camps, ha sigut aquesta tarda l'encarregat d'engegar una nova edició de les festes, que comencen oficialment aquest dimecres. Ho ha fet com a pregoner des de la seu del districte, a la plaça de la Vila de Gràcia. En la seva intervenció, Camps ha fet un recorregut per tots els seus lligams, des de ben petit, amb el barri i, molt especialment, amb la seva festa major. Ha remarcat l'entusiasme amb què ha dit haver viscut sempre les Festes per fer una crida a la il·lusió i l'optimisme, també, en moments complicats, com els actuals.

Camps ha remarcat com a primers records festius la tómbola que es muntava al Pla de Salmerón o la xocolatada que s'organitzava al seu carrer, les curses de sacs o els pallassos. "Com podeu veure –ha destacat– eren altres temps, però l'esperit de repartir alegria a la mainada sempre ha sigut una de les qualitats de la nostra festa major". De les experiències infantils, Camps ha passat a recordar la seva col·laboració amb d'altres veïns per tirar endavant projectes comuns. Per exemple, guarnint el carrer.

El pregoner ha assegurat que "la situació actual, que sens dubte és realment crítica, no ha de condicionar la nostra il·lusió, ni el nostre enginy, ja que com heu pogut escoltar, les meves vivències de menut van ser les privacions econòmiques, ideològiques i de tota mena, i mai ens va faltar la il·lusió per seguir treballant i defensant de la manera que fos les nostres idees, i per damunt de tot, amb molta il·lusió i bon humor". Per tot plegat, ha fet una crida a no deixar-se "deprimir" i a ser "valents i decidits".

stats