Barça
Esports Futbol 27/05/2012

El Barça femení es proclama campió de Lliga, l'Estartit baixa a Segona i el Rayo entra a Copa

Última jornada d'infart a la Primera Divisió femenina. El Barça ha guanyat (1-0) per endur-se el títol de Lliga; l'Estartit ha perdut a casa contra la Reial Societat (0-1) i descendeix de categoria, i el Llevant no ha pogut amb el Rayo, que manté la seva plaça de Copa de la Reina

Natalia Arroyo
2 min
Soni i Marta Corredera celebren un gol

BarcelonaLa Primera Divisió femenina ha arribat a la seva fi aquest diumenge i ha acabat de resoldres moltes coses que encara tenia per decidir: qui era el campió, qui el quart equip que descendia i, també, el quart que es guanya una plaça per jugar la Copa de la Reina.

Campió

El Barça s'ha endut el títol de lliga, després de guanyar 1-0 a l'Sporting de Huelva, amb un gol de Marta Corredera només començar la segona meitat. L'extrem blaugrana, hàbil en una acció que s'enredava dins l'àrea petita, ha donat el triomf a les noies de Xavi Llorens. De res li ha servit a l'Athletic golejar el Llanos de Olivenza (2-8) a Extremadura.

Copa de la Reina

El Llevant i el Rayo es disputaven l'última plaça de la Copa de la Reina pendent d'assignar i aquesta ha acabat sent per al Rayo, que s'ha endut un valuós empat de la seva visita a València (1-1). Al final de la segona meitat, l'equip madrileny, amb un gol de Natalia de falta directa, ha aconseguit trencar l'empat al Poliesportiu Nazaret per confirmar la seva quarta posició, que deixa cinquè (i, per tant, fora de la Copa) a l'equip valencià. Ruth Garcia ha fallat un penal favorable al Llevant només començar el segon temps. El gol local desesperat a les acaballes del matx no ha permès al Llevant sumar la victòria que necessitava per entrar a Copa.

Permanència

L'Estartit ha perdut 0-1 contra la Reial Societat a casa, un resultat que l'envia a Segona Divisió femenina perquè, en paral·lel, el Lagunak ha guanyat 2-1 al Sant Gabriel en el seu partit a Pamplona. La derrota catalana i la victòria navarra deixa el Lagunak 14è amb 31 punts, dos més que l'Estartit, que es queda amb 29 i cau a la 15a posició, en zona de descens.

stats