Futbol Femení
Esports Futbol 26/09/2012

Xavi Llorens: "L'objectiu és arribar vives al segon partit, a Londres"

L'entrenador del Barça femení reconeix la superioritat de l'Arsenal, el seu rival als setzens de la Champions, però aspira a "aprofitar algun foradet defensiu" que té l'equip anglès per mirar de donar la sorpresa i allargar el màxim possible l'experiència europea

Natalia Arroyo
2 min
Xavi Llorens atén els mitjans de comunicació abans de l'entrenament

Sant Joan DespíAmb els peus a terra però amb ganes de volar. Aquesta és l'actitud amb què el tècnic del Barça femení afronta l'anada dels setzens de final de la Champions League femenina contra l'Arsenal, el clar favorit de l'eliminatòria. "Tenim molta il·lusió de jugar aquests 180 minuts a la Champions i mirarem de donar la sorpresa", confessa.

"L'Arsenal és un equip d'un altre nivell", assegura Llorens, que aspira, però, a "donar una alegria a l'afició" malgrat reconèixer que "l'objectiu és arribar vives al segon partit, a Londres". El que més preocupa a l'entrenador és el mig del camp anglès "per la seva mobilitat" i que el seu equip "no estigui nerviós, jugui amb la il·lusió que mereix aquesta experiència i aprofiti les ocasions".

El tècnic del Barça descriu l'Arsenal com un equip que "ofensivament és molt poderós, té molt bones finalitzadores i arriba amb tot a dalt" però que "defensivament té algun foradet" que intentaran aprofitar. Espera treure profit de la baixa de la Kelly Smith però no se'n refia d'Ellen White, que probablement la suplirà. "No té la qualitat de la veterana Smith però té més prestacions físiques", explica. En el seu cas, arriba amb Vicky molt justa de forma, després d'unes setmanes lesionada, i amb Mely que tot just va disputar alguns minuts la jornada passada per primer cop aquesta temporada.

Llorens no canviarà el plantejament habitual de cara al partit d'anada però confessa que, com ha pogut comprovar en els enfrontaments contra el Frankfurt o l'Olympique de Lió en pretemporada, en funció del resultat adoptarà un esquema lleugerament més defensiu. "Són partits que ens han servit per mesurar-nos i valorar a quin nivell estem. Sabem que, al seu ritme, potser aguantem 60 o 65 minuts. No hem tingut sort amb el sorteig, però no ens toca una altra que jugar contra l'Arsenal. Ho intentarem fer bé i, quan s'acabi la competició, sigui quan sigui, valorarem què hem fet bé i què no".

Passi el que passi en aquesta eliminatòria, Llorens té clar que, per créixer a Europa, "el Barça necessita guanyar moltes Lligues" per poder acumular partits d'alt nivell i poder competir per la Lliga de Campions en un marge de "quatre o sis anys". En aquest sentit, lamenta haver-se deixat sis punts en les dues primeres jornades de competició "que seran molt importants al final de la temporada".

stats