Síria
Internacional 06/07/2011

AI denuncia crims contra la humanitat comesos per les forces de seguretat sirianes a Tell Kalakh

L'organització humanitària documenta morts en custòdia i tortures, durant una operació per reprimir les protestes antigovernamentals. El cas quedarà segons AI en mans del TPI

Efe
1 min

LondresL'organització humanitària Amnistia Internacional (AI) ha anunciat que uns mètodes brutals utilitzats en una operació de seguretat a la ciutat siriana de Tell Kalakh per reprimir la dissidència podrien suposar crims contra la humanitat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En un informe AI documenta casos de morts en custòdia, tortura i detencions arbitràries esdevingudes el passat mes de maig, quan l'exèrcit sirià i les forces de seguretat van dur a terme durant una setmana una operació contra els dissidents de Tell Kalakh, una ciutat propera a la frontera amb el Líban.

"Els relats que hem escoltat de testimonis del que va passar a Tell Kalakh mostren abusos sistemàtics per aixafar la dissidència", segons el subdirector per al Pròxim Orient i el Nord d'Àfrica d'AI, Philip Luther.

En mans del Tribunal Penal Internacional

"La majoria dels crims recollits a l'informe podrien caure sota la jurisdicció del Tribunal Penal Internacional", agrega Luther, que recalca que el Consell de Seguretat de l'ONU ha de remetre primer el cas al fiscal del TPI.

L'operació va començar el passat 14 de maig, quan l'exèrcit i les forces de seguretat van entrar a Tell Kalakh després d'una manifestació que demanava la caiguda del règim.

stats