TUNÍSIA
Internacional 16/01/2011

Acord per la formació d'un govern provisional que convocarà eleccions mentre es manté la inseguretat

El primer ministre anuncia un acord per formar un govern provisional que convocarà eleccions lliures mentre es manté la inseguretat als carrers

Cristina Mas
1 min
Ha caigut el règim i els retrats gegants del dictador que presidien el paisatge públic a Tunísia van començar  a desaparèixer ahir.

Enviada Especial a Tunis“Dilluns anunciarem un nou govern”, va dir el primer ministre Mohamed Gannouchi en un breu comunicat a la televisió, “que obrirà una nova pàgina en la història de Tunísia” quan va anunciar la convocatòria d'eleccions.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Mentre es feien les negociacions pel nou govern, al carrer es mantenia la inseguretat. Al vespre es van produir xocs entre la guàrdia de seguretat de Ben Ali i l’exèrcit als voltants del palau presidencial de Cartago.

La novetat ahir va ser l’aparició de franctiradors a les teulades de la capital, dos dels quals, com a mínim, van ser abatuts des helicòpters militars. “Tindrem tolerància zero amb els creen el caos”, va dir el primer ministre Gannouchi a la televisió.

El ministre de l’Interior de Ben Ali, Rafik Hashkasm, considerat responsables de la repressió policial va ser detingut per l’exèrcit quan intentava fugir cap a Algèria amb una trentena d’homes armats.

stats