AFGANISTAN
Internacional 14/08/2011

Almenys 19 morts i desenes de ferits en un atac a un edifici governamental prop de Kabul

Un cotxe bomba ha esclatat davant la seu del governador regional de Parwan. Cinc terroristes suïcides han entrat a l'edifici, tres han estat abatuts i dos s'han immolat un cop dins

Agències
2 min

KabulAlmenys 19 persones ha mort aquest diumenge, la majoria civils i cinc policies, i 34 han resultat ferides arran d'un atac d'un comando insurgent contra un edifici governamental a la província central afganesa de Parwan, prop de Kabul. El ministeri afganès de l'Interior ha informat en un comunicat que els integristes han atacat la seu del governador de Parwan, Abdul Basir Salangi, situada a la ciutat de Charikar, la capital de la província.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

“Un terrorista suïcida ha fet esclatar una bomba que duia en el seu vehicle a l'entrada de l'oficina del governador, fet que ha permès a cinc altres insurgents entrar a l'edifici”, diu la nota. D'acord amb aquesta versió, tres dels insurgents han estat abatuts per les forces de seguretat afganeses, mentre que el altres dos haurien aconseguit detonar la càrrega explosiva que duien adherida al seu cos.

L'acció ha estat reivindicada per la insurgència talibana a través del seu portaveu Zabiula Muyahid. Parwan està lluny dels bastions insurgents del cinturó sud-oriental del país, situada al nord-est de la província de Kabul, a una hora en cotxe de distància de la capital.

L'assalt segueix el patró dels atacs 'fedayin', perpetrats per comandos insurgents que lluiten fins a morir i són habituals a l'Afganistan. L'últim gran atemptat al país d'aquest estil va ser a finals de juliol, quan un grup d'insurgents va atacar l'emblemàtic hotel Intercontinental de Kabul i va causar la mort de 21 persones.

Gairebé una dècada després de la invasió nord-americana a l'Afganistan i la caiguda del règim talibà, els insurgents semblen trobar-se en un moment de fortalesa coincidint amb l'inici de la retirada de forces de les tropes estrangeres. De fet, el passat dis 6 d'agost l'OTAN va patir el pitjor cop en 10 anys de guerra en morir 38 soldats nord-americans i afganesos després d'estavellar-se l'helicòpter en què viatjaven a la província central de Wardak, per foc enemic.

A aquesta incertesa pel futur de la seguretat al país, se li suma l'anunci d'aquesta setmana que Hamid Karzai, aliat d'occident, no optarà a un tercer mandat com a president afganès al 2014.

stats