Afganistan
Internacional 16/04/2012

El president afganès culpa l'OTAN de l'atac talibà

Hamid Karzai considera que els serveis d'intel·ligència afganesos i les tropes de l'aliança han fracassat davant la capacitat dels talibans per atacar el cor de la ciutat. Malgrat això, considera que el seu exèrcit ha demostrat que està preparat per defensar el país

Reuters
1 min
Una altra matança de civils tensa la relació entre Kabul i els EUA

KabulEl president afganès, Hamid Karzai, considera que l'atac talibà coordinat mostra un "fracàs" dels serveis d'intel·ligència afganesos i, sobretot, de l'OTAN. Encara que la xifra de morts fos relativament baixa, tenint en compte la magnitud de l'assalt, l'atac ha posat en relleu la capacitat dels talibans per atacar objectius importants al cor de la ciutat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Karzai ha elogiat les forces de seguretat afganeses, assegurant que han demostrat la seva capacitat per defensar el país –referint-se al fet que estan preparats perquè cada vegada es redueixi més el nombre de tropes estrangeres a l'Afganistan.

"En poc temps hem aconseguit interrompre els seus plans diabòlics", ha dit el cap d'Operacions, Afzal Aman. "Portaven armilles amb explosius, però no els van servir de res, excepte per ser assassinats". Onze membres de les forces de seguretat afganeses i quatre civils van morir durant l'ofensiva talibana a Kabul i les províncies de Nangarhar, Logar i Paktia.

Els insurgents van perdre la vida atacant el Parlament afganès, en un edifici de diversos pisos en construcció que havien ocupat per disparar granades a l'enclavament diplomàtic fortament fortificat.

L'assalt, que va començar amb els atacs a ambaixades, un supermercat, un hotel i el Parlament, ha estat un dels més greus a la capital des del 2001, quan els Estats Units van donar suport a les forces afganeses per eliminar els talibans del poder.

stats