Accident aeri
Internacional 04/04/2011

Localitzen gran part de les restes de l'avió d'Air France que va caure a l'oceà el juny de 2009

La troballa obre l'esperança de trobar les caixes negres, que explicarien els motius de l'accident. 228 persones viatjaven a bord de l'avió, que feia la ruta Rio de Janeiro-París. També es rescataran restes humanes

Agències
1 min

ParísLes restes de l'avió d'Air France que va caure a l'oceà al juny de l'any 2009, quan feia la ruta Rio de Janeiro-París, han estat localitzades aquesta matinada, i també s'han trobat restes humanes. El rescat començarà d'aquí a un mes.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els investigadors que rastregen la zona en què suposadament va caure l'aparell han localitzat "gran part" de l'avió, segons ha explicat la ministra francesa de Transport, Nathalie Kosciusko-Morizet. "Es tracta d'una part important de l'avió, en una peça" ha dit Kosciusko-Morizet, que ha confessat que la troballa dóna esperances de "localitzar ràpidament les caixes negres de l'avió" per ajudar a saber per què va caure al mar.

L'Oficina d'Investigació i Anàlisi, que dirigeix la recerca, va anunciar ahir la troballa i va explicar que s'oferiran detalls "més endavant". Les tasques s'havien iniciat al mes de novembre i responien al desig dels familiars de les víctimes, que han valorat molt positivament la troballa perquè els permet tenir esperances de saber què va passar amb les 228 persones que anaven a bord d'aquell avió. És la quarta operació de recerca que es fa des de juny del 2009 i, segons els familiars de les víctimes, les tres anteriors operacions no es van fer amb el rigor necessari i van acabar sense èxit.

stats