Moscou
Internacional 08/11/2012

Al-Assad: "Sóc sirià, he nascut a Síria. He de viure i morir a Síria"

El president sirià ha afegit que el seu país és l'"últim baluard de la societat secular, l'estabilitat i la coexistència de la regió". Rússia ja té assumit que el president sirià no deixarà el poder i que lluitarà fins al final contra l'oposició armada

Ara
2 min
Captura de l'entrevista del president sirià al canal RT

BarcelonaEl president de Síria, Baixar al-Assad, ha afirmat que no és un "titella", que no abandonarà el seu país i que ha de de viure-hi i morir-hi, en una entrevista que emetrà aquest divendres el canal de televisió rus RT.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"No sóc un titella. No vaig néixer a Occident per anar-me'n a Occident o a qualsevol altre país. Sóc sirià, he nascut a Síria. He de viure i morir a Síria", ha dit Al-Assad al canal rus, que aquest dijous ha avançat part de l'entrevista. El president sirià ha assenyalat que no creu que Occident intervingui al seu país, però ha afegit que si això finalment passa "ningú pot decidir qui serà el següent". També ha subratllat que "penso que el preu d'aquesta invasió, si es produís, seria més elevat que tot el que ningú es pot permetre".

Al-Assad ha agregat que el seu país és l'"últim baluard de la societat secular, l'estabilitat i la coexistència de la regió" i ha advertit que els esdeveniments a Síria poden desencadenar en un "efecte dominó que influirà a tot el món, des de l'Atlàntic fins al Pacífic".

Aquest dijous, el president del Comitè Internacional de la Creu Roja, Peter Maurer, ha admès que l'organització es veu desbordada per assistir els civils sirians davant el "greu empitjorament" de la violència al país.

Què diu Rússia?

Rússia ja té assumit que el president sirià no deixarà el poder i que lluitarà fins al final contra l'oposició armada que busca desbancar el règim. "Al-Assad no marxarà enlloc. No se'l pot convèncer (...). Igual que l'oposició, ara vol lluitar fins a la victòria", ha dit el ministre d'Exteriors rus, Sergei Lavrov, en una entrevista publicada aquest dijous a la pàgina web del seu ministeri. El titular de la cancelleria russa ha subratllat que l'"oposició és instigada per Occident, mentre que Al-Assad vol lluitar fins al final, tot i que no pot haver-hi una victòria".

stats