Publicitat
Publicitat

Nova Zelanda cancel·la l'alerta per tsunami

Les autoritats desactiven l'alarma després d'un terratrèmol de 7,8 graus a l'illa de Raoul, a uns 800 quilòmetres de Nova Zelanda, tot i que demanen a la població de la costa est que es mantingui allunyada del litoral, on s'estima que les onades arribaran afeblides i amb una altura màxima de metre i mig

Les autoritats neozelandeses han cancel·lat l'alerta de tsunami arran del sisme de 7,8 graus que va copejar ahir l'illa Kermadec, a uns 800 quilòmetres a l'est de Nova Zelanda.

En un missatge divulgat per les televisions i emissores de ràdio del país, el Servei de Protecció Civil ha indicat que "no s'espera una amenaça per tsunami en terra ferma". Les autoritats del país han demanat a la població de la costa est que es mantingui allunyada del litoral, on s'estima que les onades arribaran afeblides i amb una altura màxima de metre i mig. David Coetzee, portaveu del Servei de Protecció Civil, ha dit a Ràdio Nova Zelanda que és  improbable que causi danys en terra. El portaveu ha assenyalat que el major risc un cop arribi a Nova Zelanda serà per als vaixells dels molls de la costa oest del país, a les tripulacions del qual ha recomanat adoptar mesures de seguretat.

El sisme es va produir a 48 quilòmetres de profunditat i a uns 12 quilòmetres de la illa de Raoul, en les Kermadec. El Centre d'Alertes del Pacífic, per la seva banda, va estendre l'avís de tsunami a Tonga i les illes Kermadec. El Centre de Tsunamis del Pacífic ja va ha cancel·lar l'alerta, però protecció civil de Nova Zelanda la mantenia.


Més continguts de

315

Clinton vs. Trump

El duel més insòlit de la història per la presidència dels Estats Units

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT