TRANSICIÓ A LÍBIA
Internacional 04/09/2011

Algèria veta l'accés de gaddafistes

Les autoritats algerianes rebutgen donar asil polític a 30 oficials fidels a Gaddafi

Efe
1 min

AlgerLes autoritats algerianes s'han negat aquesta setmana a concedir asil a 30 oficials fidels a Muammar al-Gaddafi i a les seves famílies i els han impedit creuar la frontera, segons ha informat avui el diari algerià El Khabar. Entre els oficials n'hi ha un amb rang de coronel, presentat pel diari com un home proper i integrant del gabinet del mateix Gaddafi. Els oficials van arribar dimecres passat a la frontera algeriana a bord de 12 vehicles tot terreny acompanyats de les seves famílies i de guardaespatlles, segons la mateixa versió.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Una delegació del grup de fugats va negociar sense èxit durant els passats dimecres i dijous amb alts responsables dels serveis de seguretat algeriana l'entrada al país i la concessió de l'estatut de refugiats. La part algeriana, a qui la delegació va oferir una llista de les persones que integraven el comboi, va exigir la verificació que els demandants d'asil no estiguessin implicats o estiguessin buscats per haver comès cap crim. Finalment, després de dos dies de negociacions, i sempre segons el rotatiu, el comboi va abandonar la frontera per endinsar-se en territori libi.

El passat 29 de juliol, el govern algerià va autoritzar l'entrada al país de la dona de Gaddafi, Sofia, i dels seus fills Anibal, Mohamed i Aisha. La decisió de les autoritats d'Alger no va ser ben rebuda pel Consell Nacional de Transició libi (CNT), que al llarg del conflicte ha acusat en repetides ocasions Algèria de donar suport a les forces gaddafistes. Dijous passat mitjans algerians van informar també que Algèria havia rebutjat Gaddafi al seu territori i que diversos alts dirigents algerians, inclòs el president Abdelaziz Buteflika, s'havien negat a respondre a les trucades del coronel fugit.

stats