Internacional 14/02/2011

Alliberen el jihadista que va ajudar el líder dels terroristes del metro de Londres

Mohammed Junald Babar va declarar-se culpable i va convertir-se en còmplice dels Estats Units a canvi de la reducció de la seva condemna

efe
1 min

LondresUn jihadista nord-americà que va muntar el camp d'entrenament on el cap dels terroristes suïcides del metro de Londres va aprendre a fabricar explosius ha estat posat en llibertat després de complir quatre anys i mig d'una eventual condemna a setanta anys, segons el diari The Guardian. La condemna de Mohammed Junald Babar al "temps" complert a la presó fa suposar que ja fos un informador dels Estats Units mente entrenava el dirigent dels teroristes que van atemptar contra el metro i un autobús de la capital britànica el 7 de juliol de 2005.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Babar va ser tingut el 2004 malgrat que la seva sentència es va ajornar després d'haver-se declarat culpable en un tribunal de Nova York de cinc càrrecs per terrorisme i va reconèixer haver contactat amb diversos dirigents d'Al Walda, haver-los subministrat diners, armes i equipament per a les seves activitats terroristes, a més d'haver planejat dos atemptats contra l'expresident del Pakistan Pervez Musharraf. Malgrat tot, després d'arribar a un acord amb la fiscalia dels Estats Units, va acceptar declarar-se culpable i convertir-se en còmplice dels Estats Units a canvi de la reducció de la seva condemna, i fins i tot ho podria haver estat abans de ser detingut per l'FBI. "A la gent la condemnen a quatre anys i mig per robatori, i a més per delictes de trànsit. Que un terrorista internacional responsable directament de la mort del meu fills i de dotzenes i dotzenes de persones rebi una condemna tan lleu és indignant", ha declarat el jutge Graham Foulkes, que va perdre un fill de 22 anys en un dels atemptats, que va provocar la mort de 52 persones i 784 ferits.

stats