Pròxim Orient
Internacional 30/03/2012

Almenys 120 palestins ferits a Ramal·lah en les protestes del Dia de la Terra

La jornada commemora la mort de sis àrabs al nord d'Israel el 1976 quan protestaven per l'expropiació de les seves terres. S'han organitzat manifestacions a Gaza, Cisjordània i Israel, així com una Marxa Global a Jerusalem des de Síria, el Líban i Jordània

Agències
1 min
Els serveis mèdics atenen un jove ferit a Kalandia / REUTERS

JerusalemAlmenys 120 palestins han resultat ferits en els xocs d'aquest divendres al control militar de Qalàndia, situat entre Jerusalem i Ramal·lah, en les manifestacions pel Dia de la Terra, en què els palestins commemoren la mort de sis àrabs del nord d'Israel el 1976 quan protestaven per l'expropiació de les seves terres.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Quatre membres dels equips mèdics han rebut cops de bales de goma i s'ha cremat un cotxe. El periodista d'Al-Jazira Cal Perry ha explicat que les forces de seguretat israelianes intentaven fer recular centenars de protestants cap a la ciutat de Ramal·lah utilitzant canons d'aigua i gasos lacrimògens.

Perry ha explicat que els xocs a la zona són més intensos del que és normal i que han començat un dia abans del que s'esperava. El corresponsal també ha dit que centenars de policies israelians havien estat desplegats a Jerusalem est i que tota la ciutat estava sota alts nivells de seguretat.

A les ciutats de Betlem i Nablus també s'hi han organitzat actes per commemorar la jornada i almenys una desena de palestins han quedat ferits per xocs amb la policia fronterera israeliana.

Alerta nacional a Israel

Israel va anunciar dijous el tancament general de Cisjordània, des de dijous fins a finals de divendres. Al mateix temps, milers de tropes i la policia s'han desplegat a les fronteres del país.

Yohanan Danino, el cap de policia d'Israel, ha augmentat el nivell d'alerta nacional "per poder controlar qualsevol possible escenari, ens l'esperem o no" arran les protestes en tot el territori ocupat i també a les fronteres amb Síria, el Líban i Jordània, països on es celebra la Marxa Global a Jerusalem, amb concentracions d'activistes propalestins i refugiats.

stats