Afganistan
Internacional 19/08/2011

Almenys 9 morts en un atemptat suïcida talibà contra el Consell Britànic de Kabul

Un terrorista suïcida ha fet esclatar una càrrega explosiva que duia en un vehicle, i després s'ha produït un tiroteig entre insurgents i les forces de l'ordre

Efe
1 min
Un policia ferit al lloc dels fets / Reuters

KabulAlmenys 9 persones han mort i diverses han resultat ferides avui per l'atac d'un comando suïcida talibà contra el Consell Britànic (una institució que gestiona les relacions culturals del Regne Unit a l'estranger) de Kabul. L'atac s'ha produït a quarts de sis de la matinada, hora local. Un terrorista suïcida ha fet esclatar una càrrega explosiva que duia en un vehicle, i després s'ha produït un tiroteig entre insurgents i les forces de l'ordre.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Vuit membres de la policia afganesa i un soldat estranger han mort", ha dit a Reuters el cap de les investigacions criminals per a la policia de Kabul, Mohammad Zahir, que no ha volgut revelar la nacionalitat de soldat estranger.

El Consell Britànic està situat al barri de Karte Parwan, no gaire lluny d'un recinte de les Nacions Unides, un institut i domicilis de polítics com el vicepresident Mohamed Fahim.

Al lloc de l'atac s'hi han desplaçat membres i vehicles de les tropes internacionals desplegades a l'Afganistan, tot i que la responsabilitat per la seguretat va ser transferida a les forces afganeses al juliol.

L'atac coincideix amb la celebració del Dia de la Independència de l'Afganistan, que commemora la llibertat nacional, obtinguda de l'Imperi Britànic el 1919.

stats