Nigèria
Internacional 06/01/2012

Almenys 12 morts en un nou atac de la secta islamista Boko Haram a Nigèria

Les víctimes pertanyen a la tribu cristiana igbo. Els incidents es produeixen malgrat l'estat d'emergència que va decretar el president de Nigèria a algunes regions del nord del país

Efe
1 min

LagosLa secta radical islamista Boko Haram ha reivindicat l'atac que ha mort 12 persones aquest divendres quan un grup d'homes ha disparat contra un grup de ciutadans reunits a la localitat de Mubi, a l'estat d'Adamawa, al nord de Nigèria.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons ha dit a l'agència Efe un membre de la policia, es creu que les víctimes pertanyien a la tribu ibgo, originària del sud-est de Nigèria i de majoria cristiana.

És l'últim atac en una sèrie d'atemptats perpetrats l'última setmana i reivindicats pel grup rebel Boko Haram. L'atac més greu va matar 49 persones en diverses explosions a esglésies cristianes durant el dia de Nadal.

Després de responsabilitzar-se de l'atemptat del passat 25 de desembre, Boko Haram va llançar un ultimàtum als cristians perquè abandonessin la zona nord de Nigèria, amenaçant que si no ho feien prepararien més atemptats.

Temor a una guerra civil

Els incidents es produeixen malgrat l'estat d'emergència que va decretar el president de Nigèria, Goodluck Jonathan, a algunes regions del nord del país, dissabte passat.

L'Associació Cristiana de Nigèria ha demanat als seus membres que adoptin totes les mesures necessàries per defensar-se, fet que fa témer l'inici d'un conflicte obert entre ambdues religions.

stats