Internacional 14/03/2012

Almenys 28 morts en un accident d'autobús a Suïssa

Entre els morts hi ha 22 nens belgues d'uns 12 anys que tornaven d'unes vacances d'esquí als Alps suïssos

Efe
2 min
Autobús Suïssa / EFE

GinebraAlmenys 28 persones, entre les quals hi ha 22 nens, han mort en un accident d'autobús que ha tingut lloc en un túnel a la localitat suïssa de Sierre (al sud del país), segons han informat avui dimecres les autoritats del cantó de Valais.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

D'altra banda, 24 nens, també tots al voltant dels 12 anys, han resultat ferits quan l'autobús en què viatjaven ha impactat contra una de les parets del túnel per raons que ara com ara es desconeixen.

El vehicle, que transportava 52 persones, ha quedat encastat a la paret, al costat d'una de les sortides d'emergència del túnel.

Segons les autoritats de Valais, els viatgers eren nens de dues localitats del nord de Bèlgica, Lommel i Heverlee, que tornaven a casa després de gaudir d'unes vacances d'esquí a la vall de Anniviers, als Alps suïssos.

Els dos conductors de l'autobús han mort i els ferits han estat traslladats a quatre centres hospitalaris.

Els més greus han quedat ingressats al Centre Hospitalari Universitari de Vaud (CHUV) de Lausana i a l'hospital Illa de Berna, la capital del país, i no es descarta que es produeixin nous trasllats dels ferits amb complicacions.

S'espera que les famílies de les víctimes arribin al lloc de l'accident en les pròximes hores, acompanyats per psicòlegs.

Dels més greus que es recorden

El president de la comuna de Sierre, François Genoud, ha declarat que es tracta d'"un drama possiblement sense precedents a Suïssa", una "catàstrofe terrible" que ha succeït quan l'autobús "gairebé no havia recorregut ni una dotzena de quilòmetres".

Genoud assegura que el túnel en què ha tingut lloc l'accident "no és més perillós que altres llocs de la carretera", que la calçada estava "en molt bon estat" i que el sinistre ha tingut lloc "en un tram rectilini", de manera que "és difícil comprendre què ha passat".

El president de l'entitat local ha afegit que els habitants de Sierre "s'estan assabentant de la tragèdia en llevar-se aquest matí i es troben, lògicament, en estat de xoc".

"Hi ha un gran sentiment de tristesa entre la gent de Sierre i no ens queda altre remei que expressar el nostre condol a les famílies dels morts i dels ferits", ha dit Genoud.

Avions militars per a les famílies

L'ambaixador de Bèlgica a Berna, Jan Luykx, ha declarat a la ràdio pública suïssa RTS que s'està estudiant la possibilitat de traslladar les famílies per via aèria amb avions de l'exèrcit.

També en declaracions a la RTS, el president del Consell d'Estat el cantó de Valais, Jacques Melly, ha assenyalat que "s'està preparant un centre d'acollida i suport a aquestes persones, amb psicòlegs i traductors".

Melly assegura que l'autobús era "pràcticament nou", i que la investigació determinarà què ha passat.

"Cal esbrinar per què l'autobús s'ha desviat cap a la dreta i per què s'ha encastat contra la paret d'una de les sortides d'emergència del túnel", explica Melly, que ha afegit que "l'important, ara, és pensar en les famílies i en la tragèdia que això suposa per a aquestes persones".

stats