Internacional 08/09/2012

Almenys cinc joves morts en un atemptat suïcida a Kabul

El suïcida ha estat un noi de 15 anys que duia els explosius dins d'una bossa, segons ha explicat un portaveu de la policia

Agències
1 min

KabulAlmenys cinc adolescents han mort i quatre més han resultat ferits en un atemptat suïcida aquest dissabte a la zona diplomàtica de Kabul, van informar a Efe fonts policials.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"L'atac va ser perpetrat per un noi de 15 anys, que portava els explosius en una bossa", ha explicat el portaveu de la Policia de la capital afganesa, Hashmatulá Stanikzai.

Segons la font, les víctimes tenien entre 15 i 18 anys d'edat i es guanyaven la vida netejant i aparcant cotxes al barri *kabulí de *Shash *Darak, que alberga diversos edificis diplomàtics i la caserna general de la missió de l'OTAN (ISAF).

La residència de l'ambaixador espanyol al país asiàtic també es troba prop del lloc de l'explosió, a uns 100 o 150 metres de distància.

En declaracions a Efe, un portaveu talibà, Zabiulá Muyahid, va atribuir l'autoria de l'atac al seu moviment insurgent i va assegurar que l'objectiu del mateix era una seu dels serveis d'intel·ligència d'EUA.

A través d'un missatge a la xarxa social de Twitter, la insurrecció ha negat després que el terrorista suïcida fos menor d'edat, tal com han afirmat les autoritats afganeses.

Malgrat comptar amb major vigilància que altres ciutats, Kabul és un objectiu recurrent de la insurrecció talibà i altres grups yihadistes afins per l'impacte simbòlic i moral que suposa perpetrar atemptats a la capital del país.

stats