Internacional 21/08/2011

Almenys 15 morts en dos atemptats suïcides al sud del Iemen

Les milícies tribals i els membres de la xarxa terrorista Al-Qaida estan protagonitzant diversos enfrontaments els darrers dies en aquesta zona

Efe
1 min

SanàAlmenys 15 persones han mort en dos atemptats suïcides a la zona d'Arqub (província d'Abian), al sud del Iemen, on les milícies tribals i els membres de la xarxa terrorista Al-Qaida estan protagonitzant diversos enfrontaments els darrers dies.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons fonts locals, dos suïcides han fet explotar dos cotxes bomba la matinada de diumenge. En els atemptats han mort almenys tretze milicians tribals i els dos suposats terroristes.

Les milícies tribals donen suport a l'exèrcit en aquesta zona conflictiva, en el marc d'una ofensiva que pretén acabar amb el control d'Al-Qaida al sud del Iemen des de finals de maig.

Entre les ciutats dominades per Al-Qaida hi ha la localitat costanera de Zinyibar, capital de la província, que ha estat escenari de durs combats entre terroristes i tropes iemenites, amb el suport dels líders tribals, des que va caure sota el poder d'Al-Qaida el passat 27 de maig.

Al-Qaida té camps d'entrenament al Iemen, segons les autoritats iemenites i nord-americanes, i centenars dels seus partidaris podrien estar amagats al sud del país.

stats