Internacional 09/09/2012

Almenys 62 morts i 217 ferits en una cadena d'atemptats a l'Iraq

El repunt de la violència coincideix amb la condemna a mort que ha dictat el Tribunal Suprem per al vicepresident sunnita, Tareq al Hashemi

Efe
2 min

BagdadAlmenys 62 persones han mort i altres 217 han quedat ferides en una cadena d'atemptats i atacs armats en les últimes hores a l'Iraq, ha informat a Efe una font de la Policia.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El succés més mortífer es va produir prop de ciutat d'Al Emara, 370 quilòmetres al sud de Bagdad, on almenys quinze persones han mort i s'han registrat cinquanta ferits per l'esclat de dos cotxes bomba.

La font ha detallat que un dels vehicles ha explotat prop d'una mesquita xiïta a la zona d'Ali al Sharqi, 40 quilòmetres al nord d'Al Emara i, quan ha arribat al lloc una patrulla de la policia, ha esclatat el segon cotxe.

Una altra ciutat objectiu dels terroristes ha estat Kirkuk, 250 quilòmetres al nord de la capital, on s'han registrat quatre atemptats.

Els més greus han estat un contra un centre de reclutament de la policia, on la detonació d'un cotxe-bomba ha provocat vuit morts i trenta ferits; i un altre prop de la universitat, on almenys set persones han mort i cinquanta han quedat ferides per l'esclat d'un altre vehicle.

A aquestes explosions se suma un atac armat la passada matinada, que va causar la mort d'onze persones, entre elles dos oficials de l'Exèrcit, i va causar ferides a vuit soldats, d'un lloc de control militar prop de Beleu, 80 quilòmetres al nord de Bagdad.

La font va explicar que els atacants van emprar armes amb silenciador i van col·locar en el lloc varis artefactes que van esclatar quan van arribar reforços militars a la zona.

Així mateix, uns quinze cotxes bomba i artefactes han esclatat en diferents províncies com Diyala (aquest), Nínive (nord) i Salahedín (centre), Bàssora (sud), Zi Qar (sud) i Bagdad amb almenys altres 17 morts i altres 73 ferits.

L'Iraq ha estat escenari en els últims mesos d'un repunt de la violència amb freqüents atacs dirigits contra les forces de seguretat, des de la retirada de les tropes nord-americanes al desembre passat i l'emissió d'una ordre d'arrest contra el vicepresident sunnita, Tareq al Hashemi.

El Tribunal Suprem Penal de l'Iraq ha condemnat a mort aquest diumenge a Al Hashemi, jutjat en rebel·lia per delictes de terrorisme, segons ha informat la cadena de televisió oficial Al Iraqiya.

Segons el canal, la cort troba culpable a Al Hashemi, que està refugiat a Turquia, i al seu cunyat, Ahmed al Qatan, de la mort d'una advocada i d'un oficial de la policia i la seva esposa.

stats