Món
Internacional 07/07/2012

Més d'un centenar de morts en inundacions al sud de Rússia

Les pluges al litoral del mar Negre no tenen precedents. Els serveis meteorològics alerten que les precipitacions continuaran

Agències
1 min
Destrosses a la platja de Gelendzhik / AFP

MoscouAlmenys 103 persones han mort des de divendres per les fortes pluges que han caigut a la comarca de Kuban, a la regió russa de Krasnodar, al litoral del mar Negre. Els serveis de rescat han localitzat els cadàvers de 76 persones, entre ells un nen de deu anys, al districte Krimski, segons ha informat el portaveu del centre d'emergències del ministeri de l'Interior rus. A Gelendzhik, un dels balnearis més populars de Rússia al mar Negre, cinc persones –tres homes i una dona– van morir electrocutats en precipitar-se un cable sobre el carrer pel qual transitaven quan plovia, mentre que un altre home es va ofegar per les inundacions. Els serveis meteorològics pronostiquen fortes pluges a la zona durant les pròximes hores.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les autoritats russes han organitzat un centre operatiu per atendre les conseqüències de la tragèdia que s'ha desfermat al sud del país després d'unes pluges sense precedents, com en el cas de la ciutat balneari de Gelendzhik, que ha patit la major inundació de la seva història. L'aigua ha inundat habitatges i terres d'unes 13.000 persones durant les intenses pluges que han descarregat sobre la històrica comarca de Kuban, segons ha indicat el governador de Krasnodar, Aleksandr Tkachiov. Uns dos mil habitatges han quedat sepultats per l'aigua a Gelendzhik i cinc mil a Krimski, on segueix plovent amb intensitat.

La situació s'ha estabilitzat a aquestes hores al districte de Gelendzhik, on més de 90.000 persones han passat diverses hores sense electricitat, desconnectada per garantir la seguretat dels habitants després de les electrocucions que van patir cinc persones. Només a la zona de Gelendzhik, més de 700 efectius i 100 vehicles treballen en tasques de rescat.

stats